Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Putin intră în campanie cu declarații despre 'suveranitatea Rusiei' și 'dreptul poporului să fie stăpân pe propriul pământ'
17 feb, 19:47
Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri puterile străine împotriva oricărei imixtiuni în alegerile legislative din ţara sa, cu şapte luni înainte ca ruşii să fie convocaţi la urne pentru a alege viitoarea componenţă a Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), relatează DPA, EFE şi RIA Novosti.

'Avem obligaţia să apărăm votul de orice încercare de a-l influenţa', a afirmat şeful statului rus într-o videoconferinţă cu cei patru lideri ai partidelor parlamentare din Dumă.

'Nu putem şi nu vom permite niciun fel de lovitură la suveranitatea Rusiei, la dreptul poporului nostru să fie stăpân pe propriul său pământ', a declarat Putin, manifestându-şi siguranţa că, în această privinţă, formaţiunile parlamentare 'se vor situa pe poziţia fermă şi consolidată a statului' .

Rusia însăşi s-a confruntat cu acuzaţii în mod repetat că a intervenit în alegerile naţionale ale altor ţări. Agenţiile de informaţii americane au ajuns deja la concluzia că Rusia a intervenit în alegerile prezidenţiale din 2016 în beneficiul lui Donald Trump, potrivit DPA.

La videoconferinţa cu Putin, în afara preşedintelui Dumei, Viaceslav Volodin, au mai participat liderii grupurilor parlamentare ai Rusiei Unite, Serghei Neverov, Partidului Comunist, Ghennadi Ziuganov, Partidului Liberal Democrat (LPDR), Vladimir Jirinovski, şi Rusiei Juste, Serghei Mironov.

Alegerile pentru Duma de Stat, în care 225 din cei 450 de deputaţi sunt aleşi pe liste de partid, iar restul în circumscripţii majoritare, sunt prevăzute pentru 19 septembrie.

Pentru a avea acces la locurile distribuite pe liste de partid, formaţiunile trebuie să obţină cel puţin 5% din voturi.

 

Partidul lui Putin a câștigat alegerile din 2016La alegerile din 2016, Rusia Unită (proprezidenţial) a obţinut 54,2% din voturi şi un total de 343 de locuri împreună cu cele disputate în circumscripţiile electorale majoritare.

Rusia Unită se pregăteşte de pe acum să-şi apere majoritatea absolută de două treimi pe care o deţine în actuala Dumă.

Politicianul populist de dreapta Vladimir Jirinovski, despre care se ştie că este loial Kremlinului, a acuzat miercuri partidul de guvernământ de menţinerea unui monopol al puterii.

'Poporul nu vrea ca numai unii să aibă monopol' asupra puterii, a spus Jirinovski (74 de ani), comparând dominaţia Rusiei Unite cu cea a PCUS în perioada sovietică, potrivit DPA.

În afară de LDPR, grupurile parlamentare ale comuniştilor şi Rusiei Juste sunt de asemenea forţe politice loiale Kremlinului, în timp ce nu există o opoziţie reală în Dumă.

Criticii regimului acuză Rusia Unită de utilizarea sistematică a fraudelor electorale pentru a câştiga supremaţia în parlament.

Observatorii internaţionali care au monitorizat alegerile în trecut au denunţat în mod repetat fraude electorale la aceste scrutinuri, notează DPA.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Explozia de la facilitatea nucleară din Natanz reprezintă un punct de cotitură în derularea negocierilor cu Iranul
Serviciile de informaţii americane: Phenianul şi-ar putea relua în acest an testele nucleare
Convorbire telefonică Putin-Biden: Principalul subiect, prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina
Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
E oficial: SUA nu se retrag din Afganistan. US Army va părăsi țara până pe 11 septembrie, dată simbolică
Șoigu: NATO va concentra 45.000 de militari și 15.000 de echipamente în apropierea teritoriului Rusiei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro