Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Putin l-a decorat pe șeful ”Rusofililor” bulgari, acuzat în patrie de spionaj
05 noi, 15:15
Pe 4 noiembrie, Ziua unității naționale în Rusia, președintele rus Vladimir Putin a înmânat Ordinul ”Prietenia” șefului mișcării bulgare ”Rusofila”, Nikolai Malinov, care este acuzat oficial de autoritatile bulgare de spionaj în favoarea Rusiei. Ordinul a fost acordat pentru „merite speciale în promovarea păcii, prieteniei, cooperării și respectului reciproc între popoare”, transmite paginaderusia .
Vladimir Putin și Nikolai Malinov

Malinov a fost acuzat de spionaj în septembrie. Procurorul general al Bulgariei, Sotir Tsatsarov, a declarat că, potrivit anchetatorilor, Malinov, care a colaborat cu două organizații ruse, le-a oferit informații care constituie secrete de stat. A fost vorba, în special, despre contacte cu asociatia „Vulturul bicefal”, condusă de omul de afaceri rus Konstantin Malofeev, cel care a finanțat demonstrații armate anti-ucrainene în Crimeea și estul Ucrainei.

Fostul parlamentar bulgar Malinov făcea adesea declarații pro-ruse, a salutat anexarea Crimeei de către Rusia și s-a opus aderării Bulgariei la NATO.

Malinov a fost eliberat pe cauțiune de către instanța bulgara, cu interdictie de a părăsi țara. Cu toate acestea, potrivit serviciului bulgar Radio Liberty, judecătorul i-a permis să părăsească Bulgaria în perioada 1 – 5 noiembrie pentru a participa la evenimentele ”Fondului rus pentru pace” și al ”Uniunii Slave Internaționale”.

Săptămâna trecută, Bulgaria l-a declarat persona non grata pe primul secretar al ambasadei ruse și a refuzat sa ofere viză pentru noul atașat militar propus de Moscova.

În afara de Malinov, președintele Rusiei a acordta ordine catorva zeci de cetățeni străini, printre care și Philippe Sorel, primarul orașului francez Montpellier, dar și lui Francesco Starace, directorul general al grupului italian Enel.

Vezi și: Bulgaria. Redactor șef acuzat de spionaj în favoarea Rusiei

Ştiri Recomandate

Incendiu la bordul unicului portavion rusesc, Amiral Kuznețov (Video)
Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe
Un elicopter militar Mi-28 s-a prăbuşit în Rusia
Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic