Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
25 iul, 13:05
Cu ocazia participării la Parada Navală Principală, organizată la Sankt Petersburg de Ziua Forțelor Navale, președintele rus, Vladimir Putin, a scos în evidență capacitatea de luptă a Marinei Federației Ruse.
Președintele rus Vladimir Putin, participând parada organizată la Sankt Petersburg de Ziua Forțelor Navale. Sursă foto: Kremlin

Pe 25 iulie, când se sărbătorește Ziua Forțelor Navale ale Federației Ruse, Vladimir Putin a sosit la Sankt Petersburg, unde este organizată Parada Navală Principală. La aceasta participă aproximativ 4.000 de militari, peste 50 de nave, vedete și submarine, precum și 48 de avioane și elicoptere ale Aviației Navale.

Înainte de începerea părții principale a spectacolului naval, Vladimir Putin a trecut în revistă trupele din cadrul liniei de paradă a navelor de război, aflate în zona de apă din Golful Finlandei și din rada portului Kronștadt.

“Astăzi, Forțele Navale dispun de tot ce este necesar pentru a garanta apărarea statului nostru și a intereselor naționale. Suntem capabili să detectăm orice inamic subacvatic, de la suprafața apei sau aerian și să-l lovim, dacă este necesar, printr-un atac decisiv”, a menționat șeful statului rus.

În cadrul discursului, președintele rus a scos în evidență că Marina rusă deține nave puternice pentru zona oceanică, precum și submarine nucleare purtătoare de rachete.

G Ad:

‘În arsenalul Rusiei se află și o Aviație navală eficientă, inclusiv cu rază lungă de acțiune, precum și sisteme noi de rachete hipersonice, care nu au analog în lume”, a reamintit acesta, subliniind că prezența navală rusă este asigurată în toate regiunile Oceanului Planetar.

“Atât la latitudinile nordice, cât și la cele sudice se află moștenitorii fideli ai gloriei militare maritime a țării”, a mai declarat Putin în discursul său patriotic și motivant.

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro