Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Racheta Mistral 3 a interceptat o țintă mobilă la peste 7 kilometri
La începutul acestei luni, MBDA a demonstrat capabilitățile sporite ale rachetei Mistral 3 prin interceptarea cu succes a unei ținte mobile situate la o distanță de peste 7 kilometri. Demonstrația a avut loc în prezența a 15 delegații străine.

Focul demonstrativ a fost efectuat asupra unei ținte de mici dimensiuni de tip MIRACH 40, parte dintr-un sistem care include un radar (Saab Giraffe 1-X), un centru de control și coordonare LICORNE și un lansator ATLAS-RC.

Racheta Mistral 3, aflată în prezent în serviciul forțelor armate franceze, este o rachetă de apărare aeriană dotată cu un cap de dirijare IR și capabilități avansate de procesare a imaginii care permit angajarea de la mare distanță a unor ținte cu o semnătură termică scăzută, cum sunt dronele, rachetele turbopropulsate și ambarcațiunile rapide, asigurând în același timp o rezistență excelentă la contramăsuri.

Reprezentanții celor 15 delegații au putut participa și la prezentări destinate să demonstreze capabilitățile de luptă anti-dronă ale sistemului MISTRAL confruntat cu o țintă reală aflată în zbor, formată din mai multe drone mici, acestea fiind reprezentantive pentru amenințările actuale, potrivit unui comunita emis către DefenseRomania. Mai multe sisteme LICORNE care utilizează diferite configurații de senzori (radar Saab 1-X, senzor IR, camere video operate de la distanță) și lansatoare (ATLAS RC și MANPAD) au fost desfășurate la fața locului pentru a ilustra performanțele globale ale sistemului împotriva dronelor, precum și capacitatea rachetei de a intercepta acest tip de țintă.

 

Racheta MBDA Mistral 3, rată impresionantă de reușită

 

Éric Béranger, CEO MBDA, a spus: "Noi, la MBDA, suntem conștienți de evoluțiile tehnologice și de faptul că trebuie să ne adaptăm noilor amenințări. Pentru a răspunde mai bine nevoilor clienților noștri, oferim soluții complete, integrate și compatibile cu numeroasele sisteme dezvoltate anterior pentru a le furniza capacități militare critice care să le permită garantarea suveranității. Indiferent că este vorba despre amenințări de ieri, de astăzi sau de mâine, avem răspunsuri adecvate la toate problemele."

Mistral 3 este o rachetă de apărare aeriană de tipul „fire and forget" foarte fiabilă, cu o rată de reușită de aproape 95%. Dotată cu un ghidaj IR și capacități avansate de procesare a imaginilor, Mistral are o rezistență excelentă la contramăsuri și poate angaja, de la mare distanță, ținte cu semnătură termică redusă, cum sunt dronele și rachetele turbopropulsate, precum și ținte clasice – avioane militare și elicoptere.

Ştiri Recomandate

Incendiu la bordul unicului portavion rusesc, Amiral Kuznețov (Video)
Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe
Un elicopter militar Mi-28 s-a prăbuşit în Rusia
Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic