Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Rebelii Houthi au atacat o bază militară din sudul Arabiei Saudite
20 sep 2019 / 10:19
Rebelii Houthi și aliații lor au tras o racheta balistică, fabricată intern, asupra unei tabere de instrucție a forțelor loiale fostului președinte al Yemenului, situată în regiunea Asir din sudul Arabiei Saudite. 

Forțele rebele yemenite și aliații lor au tras o rachetă balistică asupra unei tabere din regiunea sudică Asir a Arabiei Saudite, aparținând forțelor armate sponsorizate de Arabia Saudită loiale fostului președinte al Yemenului, ucigând zeci dintre ei și rănind câțiva alții, transmite agenția iraniană Tasnim.
O sursă militară yemenită neprecizată a declarat rețelei de televiziune al-Masirah, în limba arabă, că unitățile relebilor houthi au lansat o rachetă Zelzal-1 (Cutremur-1) asupra unei baze militare saudite în apropierea punctului de frontieră Al-Alab. El a adăugat că racheta a atins obiectivul cu mare precizie, ucigând zeci de militari.

La începutul zilei, lunetiștii houthi au respins un atac al trupelor saudite la sud de districtul Harad din provincia Hajjah, din nord-vestul Yemenului, ucigând și rănind mai mulți soldați.

Într-un alt atac, rebelii houthi au atacat prin detonarea unei bombe plasate pe marginea drumului o patrulă saudită, în timp ce se deplasa pe o șosea la sud de districtul Hayran din provincia nordică a țării al-Jawf. Ca urmare, un număr neprecizat de militari saudiți au fost uciși sau răniți.

Arabia Saudită împreună cu aliați regionali au lansat o campanie împotriva Yemenului în martie 2015, cu scopul de a readuce la putere guvernul fostului președinte fugar Abd Rabbuh Mansur Hadi și de a zdrobi mișcarea Houthi Ansarullah.

ACLED, o organizație non-profit de cercetare a conflictelor din SUA estimează că în războiul care durează de patru ani peste 91.000 de de persoane și-au pierdut viața. De asemenea, războiul a avut un impact puternic asupra infrastructurii țării, distrugând spitale, școli și fabrici. ONU spune că peste 24 de milioane de yemeniți au mare nevoie de ajutor umanitar, iar 10 milioane care suferă de foame.

Vezi și: Un atac împotriva Iranului va însemna un ''război total'' 

Ştiri Recomandate

Strategie Naţională de Apărare a Ţării: Federaţia Rusă încearcă să‐şi consolideze statutul de putere în plan regional
Comemorarea protestului din piaţa Tiananmen la Hong Kong, forţele de ordine au făcut arestări
Fost şef al MI6: Pandemia cauzată de COVID-19 este rezultatul scăpării accidentale a virusului dintr-un laborator din Wuhan
Prezenţa militară sporită a Rusiei în Siria. Convoi rusesc de blindate, blocat de o patrulă militară americană (Foto/Video)
Michael White, un fost soldat american deţinut în Iran aproape 2 ani, a fost eliberat
Rusia monitorizează lansările de rachete de pe teritoriul SUA cu ajutorul unor sateliţi, parte din Sistemul unificat "Cupola"
Rușii reacționează după acuzele de 'clonare' a navelor portelicopter franceze Mistral
Trei minori, cercetaţi pentru activităţi de terorism. Aeroportul Henri Coandă- printre ţintele vizate