Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rebelii Houthi au atacat o bază militară din sudul Arabiei Saudite
20 sep, 10:19
Rebelii Houthi și aliații lor au tras o racheta balistică, fabricată intern, asupra unei tabere de instrucție a forțelor loiale fostului președinte al Yemenului, situată în regiunea Asir din sudul Arabiei Saudite. 

Forțele rebele yemenite și aliații lor au tras o rachetă balistică asupra unei tabere din regiunea sudică Asir a Arabiei Saudite, aparținând forțelor armate sponsorizate de Arabia Saudită loiale fostului președinte al Yemenului, ucigând zeci dintre ei și rănind câțiva alții, transmite agenția iraniană Tasnim.
O sursă militară yemenită neprecizată a declarat rețelei de televiziune al-Masirah, în limba arabă, că unitățile relebilor houthi au lansat o rachetă Zelzal-1 (Cutremur-1) asupra unei baze militare saudite în apropierea punctului de frontieră Al-Alab. El a adăugat că racheta a atins obiectivul cu mare precizie, ucigând zeci de militari.

La începutul zilei, lunetiștii houthi au respins un atac al trupelor saudite la sud de districtul Harad din provincia Hajjah, din nord-vestul Yemenului, ucigând și rănind mai mulți soldați.

Într-un alt atac, rebelii houthi au atacat prin detonarea unei bombe plasate pe marginea drumului o patrulă saudită, în timp ce se deplasa pe o șosea la sud de districtul Hayran din provincia nordică a țării al-Jawf. Ca urmare, un număr neprecizat de militari saudiți au fost uciși sau răniți.

Arabia Saudită împreună cu aliați regionali au lansat o campanie împotriva Yemenului în martie 2015, cu scopul de a readuce la putere guvernul fostului președinte fugar Abd Rabbuh Mansur Hadi și de a zdrobi mișcarea Houthi Ansarullah.

ACLED, o organizație non-profit de cercetare a conflictelor din SUA estimează că în războiul care durează de patru ani peste 91.000 de de persoane și-au pierdut viața. De asemenea, războiul a avut un impact puternic asupra infrastructurii țării, distrugând spitale, școli și fabrici. ONU spune că peste 24 de milioane de yemeniți au mare nevoie de ajutor umanitar, iar 10 milioane care suferă de foame.

Vezi și: Un atac împotriva Iranului va însemna un ''război total'' 

Ştiri Recomandate

Trupele britanice din Estonia primesc mesaje de amenințare. Oficialii britanici suspectează Rusia
Lituania înlocuiește elicopterele sovietice Mi-8 cu UH-60M Black Hawk
Soldații US Army retrași din Siria vor ajunge în Irak
China’s Energy Ambitions Set to Shake Up Russian Arctic
Turcia și forțele kurde se acuză reciproc de încălcarea armistițiului
Trump, discuție cu Erdogan după ce Turcia a continuat operațiunea împotriva kurzilor
EXCLUSIV
Geopolitics work in favour of Putin’s favor
Acord între Guvernul României și industria de apărare pentru finanțarea și sprijinirea industriei autohtone