Rusia ar putea intensifica utilizarea unor metode neconvenționale de sabotaj și intimidare împotriva infrastructurii critice și a aliaților NATO, pe fondul conflictului din Ucraina și al tensiunilor geopolitice cu Occidentul.
Plecat în miez de noapte din New Hampshire, la pierderea primarelor de acolo, în Super Marțea electorală care tocmai a trecut, în care 7 state au votat pentru candidatul preferat, a castigat net și detasat. În acea marți neagră pentru democrație și bun simt, patru candidați democrați s-au retras. Miliardarul Bloomberg nici măcar nu a mai aștept să fie alungat cu pietre.
Și-a îndeplinit misiunea de a deschide drumul candidatului preferat al statului paralel american, acel deep state de care Trump se plânge în fiecare zi și a zis la revedere. Micul Mike, cum era poreclit, a cheltuit o bagatelă de jumătate de milliard de dolari pentru ca la 80 de ani să fie și el un fel de candidat. Calculul establishmentului democrat, celui cu banii gârla, dar care promite neo-marxisme pentru tot poporul, a fost simplu. Un homosexual declarat, două femei și un miliardar vor decupa destule voturi din masa socialistă care este sedusă de către Bernie Sanders, pentru ca după Marțea celebră, să le dea, in corpore, unui Biden reînviat din morți. Astfel că pentru democrații, care visează socialism pe pâine, sănătate pentru toți, studii superioare despre sexul îngerilor, diplome nemuncite și multe, foarte multe drepturi liberalizate la prețul bugetul american, au împins un june de 77 de ani pe lista scurtă a candidatilor la președinția celei mai puternice democrații din lume.
Pentru socialistii de caviar, pentru elita progresită, că este americană sau simplu europeană, faptul ca Biden a șantajat un șef de stat european cu neplata unui ajutor financiar critic pentru supraviețuirea acelui stat chiar nu conteaza. Ce conteaza este să nu mai fie poporul muncitor american capabil să voteze din nou Trump. Căci culmea ridicolului și spaima umorului negru, Trump numai de elita obraznică și plină de ifose, plina de progresisme transgender nu este votat. Pe republicanul Trump îl voteaza masiva clasă muncitoare din orasele devastate de globalismul marxist propus de Bill Clinton, continuat de clanul Bush și încoronat de către Obama. Clasa socială cea mai detestată de indivizi ca Biden și Sanders, tipii ăia care fac împreuna două secole de minciună marxistă, respiră populism trumpian și dorește reinvigorarea valorilor muncii oneste și a plății taxelor școlare. Exact de ceea ce fug neo-marxiștii lui Obama și Biden.
Joe Biden a revenit în marile calcule electorale americane după ce Hillary Clinton a dat semnalul printr-un discurs în care a spus că nu vede în Sanders un președinte al SUA. Americanii nu au văzut în ea un președinte bun, dar asta nu conteaza pentru ea, căci la Clinton puterea înseamnă corupția banilor și impunerea progresului cu violența dacă este nevoie. Ea înca crede că globalismul mitoman este mai bun decat socialismul sincer, aproape primitiv de sovietic al lui Sanders.
La Biden este și mai simplu, complicitatea la corupția care a dominat administrația Obama și care a creat corupția unor altor administrații cum ar fi cea a lui Băsescu din România sau Edi Rama în Albania, nu pare a deranja un electorat american de stânga mancurtizat. Fiul lui Biden a luat bani serioși de la un oligarh ucrainean, dar socialiștii refuză să vadă corupția și antiamericanismul acestei formule. Oligarhul plătitor se pare că era bun, aia care nu au cotizat la cabala obamista nu erau buni. Cam asa se împarte democrația haștagistă anti -coruptie. Pe coruptii lui Băsescu nu îi arestăm niciodată, dar arestăm femei bolnave de boli rare și gata sa moară, ca ministrul justiției să poată, ca și în precedentul său mandat ministerial, sa raporteze la noua Moscovă, denumită astăzi Bruxelles, îndeplinirea producției la lupta anticoruptie.
Biden are vizibil, în discursurile sale, pierderi de memorie, și blocaje lingivstice care presupun mai mult analize medicale amanuntite decat campanii electorale.
În fața unui astfel de fals istoric evident nu putem decât să exclamăm, să ne fereasca cel de sus să se întâmple în Romania încă o dată dominatia cabalei corupte din timpul lui Obama. Deja mesajele ambasadorului SUA la București ascund intenții clare de afaceri private pe spinarea statului roman, folosind un dictionar cariat de populisme perimate, deja semnalele date prin sacrificul ritualic efectuat la ordinului ministrului de interne al medicului Pintea, aflată într-un șoc medical si psihologic evident, pare a anunța o nouă campanie de teroare. Lipsa de empatie a unuia care încă se intituleaza prim minstru, numitul Orban, absoluta lui incapacitate de a fi purtator de constiinta umană anunță un viitor premier și mai rupt de spatiul normalitatii sociale. Schizoizii care par a conduce Romania spre un dezastru de neimaginat nu numai ca nu au valori axiologice, dar nu mai respecta nici moartea. Lupta anticoruptie, conceputa si patronata de Traian Basescu a esuat astazi, într-o ardere pe rug a femeilor și copiilor, activistii sociali neo-marxisti constituind gloata participanta din jurul focului. Tribalii epocii bronzului ca Ludovic Orban nu mai sunt expresia disparitiei unei natiuni, ei reprezinta excrescenta tumorala post deces, atunci cand in ultimele sale zvacniri, cadavrul degajeaza toxinele ucigase intr-un ecosistem deja otravit.
In SUA, dacă lui Biden îi reușeste blestemul de a fi ales presedinte, americanii vor cunoaște pentru a doua oară în istoria lor, după războiul civil, teroarea minciunii moraliste. Căci fiți fără grijă, și SUA au hastagistii lor, si americanii au mincinosii lor, au ziaristii lor vânduți si desigur neo-marxistii gata oricand sa spanzure femei nevinovate, exact ca in celebrul proces al vrajitoarelor din Salem.
Un astfel de pericol trebuie să fie clar identificat de oamenii care mai gândesc din Romania. Căci un nou val de terorare anti coruptie in Romania va desființa defintiv și irevocabil statalitatea Romaniei. Ucraina exact asta a pățit, atunci când o demna urmașă a legiunilor naziste din al Doilea Război Mondial a devenit prim ministru. Acea doamna a arestat elita ucraineană sub acuzatie de coruptie, a exilat sau alungat elita financiara acuzand-o ca este ruseasca si a mituit Germania cu gaze furate din celebrele conducte care ii traversau tara. In acelasi timp, sub conducerea înțeleaptă a administratiei Obama, o ambasadoare americana trimisa la Kiev, protejata lui Biden a lovit la rădăcina sistemul juridic, distrugând imaginea procurorului general, impunând prin manifestații publice plătite de diverse fundații binevoitoare si cu ajutorul unei societati lipsită de educație tot felul de activisti globalisti. Ca în final, dupa crimele de la Maidan, acum numai săptămâni, un actor tocmai ales presedinte, saăpiarda negocierile de pace de la Paris. Istoria nu iartă greșelile făcute in numele activismului amoral.
Frantei, cel mai stabil și constituționalist regat din Europa pre-revoluționară, i-au trebuit un secol, 3 regi, doi împărați, nenumărați consuli și două războaie genocidare în Spania și Rusia ca să își revină din efectul crimelor făcute în numele celebrei revoluții. Paleo marxismul din acea perioadă a fost astazi, în zilele noastre, înlocuit cu neo-marxismul. Amândouă formulele sunt la fel de violente, la fel de schiozide și la fel de criminale patologii ale dezintegrării sociale. Japonia tocmai a fost descoperită ca țară masivelor abuzuri judiciare, atunci când unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri ai lumii, Carlos Ghosn, salvatorul Renault și Toyota, a fugit, după ce justitia din Tokyo îi încălcase toate drepturile scrise în celebrata constitutie postbelica niponă. Doar pentru că era străin și nu făcea parte din clasa miliardarilor progresisti, Ghosn împreuna cu lumea întreaga descopereau șocați că justitia shogunilor moderni este la fel de coruptă și de subordonată ordinelor politice. Cazul a disparut practic din atentia presei lumii democratice tocmai pentru a perpetua mitul arhipelagului occidentalizat cu bomba atomică. Nimeni nu putea admite ca Japonia marilor victorii democratice putea avea o justiție complet coruptă. Numai departe de Uniunea Europeana din care facem parte, niste activisti impun la Bruxelles tăierea fondurile de coeziune tuturor statelor care nu vor respectă noul dictat sovietic al arestărilor ideologice. În nicio democrație reală nu se construiesc campanii de teroare și totusi noul globalism amoral și neo-marxist tocmai asta face. Dar oare mai există, după căderea comunismului în 1989, democrație? Sau odată cu dispariția comunismului asistăm la o erodare totală și ireversibilă a democrației, permițând unor demagogi săraci cu duhul dar rapace si doritori de multi bani sa impune agende la nivelul intregii lumi. Anii care urmeaza ne vor raspunde.
Notă: Textul și opinia aparțin în integralitate autorului
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News
Rusia ar putea intensifica utilizarea unor metode neconvenționale de sabotaj și intimidare împotriva infrastructurii critice și a aliaților NATO, pe fondul conflictului din Ucraina și al tensiunilor geopolitice cu Occidentul.
Rusia a denunţat marţi alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, pe care le-a calificat drept incorecte pentru că, potrivit Kremlinului, cetățenii moldoveni din Rusia nu a putut vota.
Povestea incursiunii avionului chinez de spionaj în spațiul aerian nipon este departe de a se încheia și pare că ia o turnură spre escaladare.
Ucraina nu se va opune în cazul în care Qatarul sau orice altă țară ar încerca să negocieze un acord privind securitatea energetică, cu ajutorul discuțiilor purtate separat cu Rusia și Ucraina. Deocamdată, nu există un astfel de acord, a declarat șeful Biroului președintelui ucrainean, Andriy Yermak, potrivit Reuters.
Timp de 15 ore și jumătate, aproape 100 de drone explozive au bântuit Ucraina de la est la vest și de la nord la sud ajungând până în regiunile Hmelnitsky și Odesa.
Ministerul rus de Externe a redenumit structura care se ocupă de temele europene în Departamentul Probleme Europene (Департамент европейских проблем/Departament Evropeiskih Problem).
Președinta R.Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare și mulțumire adresat cetățenilor statului pentru votul acordat în cadrul celui de-al doilea tur al scrutinului prezidențial. „Moldova, ești învingătoare! Azi, dragi moldoveni, ați trecut o lecție de democrație, demnă de a fi scrisă în manuale de istorie. Azi, voi, ați salvat Moldova!”, a declarat Sandu în cadrul unei conferințe de presă.
Comisia Electorală Centrală (CEC) a furnizat primele rezultate parțiale ale alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.
Candidatul democrat din SUA la președinție Kamala Harris l-a depășit pe republicanul Donald Trump în Iowa, alegătoarele fiind probabil responsabile pentru o schimbare într-un stat câștigat cu ușurință de Trump în 2016 și 2020, potrivit unui nou sondaj Des Moines Register/Mediacom Iowa, publicat sâmbătă. Stafful de campanie al lui Trump a spus că sondajul nu reflectă situația electorală din Iowa.
Toate secţiile de votare constituite pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova s-au deschis duminică la ora 7:00, a anunţat, într-un briefing de presă, preşedinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman.
Compania belgiană THALES Belgium a semnat un Memorandum de Cooperare cu o întreprindere de apărare ucraineană.
Premierul polonez Donald Tusk a anunțat, joi, pe rețeaua X, că Polonia a început construcția de fortificații la granița cu regiunea Kaliningrad a Rusiei.
Uniunea Europeană ar putea avea propria agenție de spionaj, pentru a putea răspunde coordonat la amenințările cu care se confruntă blocul european.
Coreea de Nord a efectuat lansarea de probă a unei rachete balistice intercontinentale.
Premierul ungar Viktor Orban a declarat marți că Uniunea Europeană încearcă să-i submineze guvernul și să-l înlocuiască cu o administrație mai conformistă la Budapesta.
Autoritățile ruse sunt scandalizate de acțiunile Washingtonului, acuzat de încălcarea libertății presei.
Premierul Slovaciei, Robert Fico (Fițo), a acordat un interviu propagandistei Skabeyeva și a declarat că „ar fi onorat” să vină la Moscova în 2025 pentru a participa la sărbătorirea Zilei Victoriei Ruse.
Grupul de țări din Europa Centrală prietenoase cu Rusia s-ar putea extinde pentru a include Republica Cehă odată cu revenirea lui Andrej Babiš la conducerea guvernului. Potrivit serverului Politico, extinderea în continuare a blocului, care include acum Ungaria și Slovacia, va reprezenta o problemă majoră pentru Uniunea Europeană.
Un atac cu dronă care a distrus Universitatea Forțelor Speciale Ruse a din orașul cecen Gudermes pe 29 octombrie ar fi putut fi lansat din republicile limitrofe ale Rusiei din Caucazul de Nord, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de informații pentru Kyiv Independent.
Comisia Electorală Centrală din Georgia va renumăra voturile în aproximativ 14% din secțiile de votare, după alegerile parlamentare contestate de opoziție.
Recent, Departamentul de Stat al SUA a impus noi sancțiuni împotriva unui șef al Forțelor Armate sudaneze, Mirghani Idris Suleiman, responsabil cu achiziționarea de arme.
Proiectul de lege care reglementează doborârea dronelor care trec ilegal frontiera României a fost pus azi în transparență decizională. Avem practic cale liberă după adoptare pentru a doborî dronele rusești care violează spațiul aerian al României.
Premierul ungar Viktor Orban merge în Georgia în perioada 28-29 octombrie.
În cadrul unui interviu acordat ziarului britanic The Sunday Times, președintele polonez, Andrzej Duda, a declarat, pe 27.10.2024, că sistemul de fortificații defensive “Scutul de Est” construit la granița cu Rusia și Belarus ar putea fi considerat o nouă versiune a “Cortinei de Fier”.
Partidul bulgar de centru-dreapta GERB a câștigat alegerile parlamentare, în timp ce social-democrații de opoziție sunt aproape de victoria electorală în Lituania. Georgia se apropie tot mai mult de Moscova, după ce ”Visul Georgian” a câștigat alegerile cu 53%.
Președinta Georgiei, Salome Zurabișvili, a făcut duminică un apel către cetățeni să participe luni seara la un protest față de rezultatele controversate ale alegerilor parlamentare de sâmbătă, după ce Comisia Electorală a anunțat victoria partidului aflat la guvernare, Visul Georgian, informează Agerpres și Reuters.
”Triunghiul de la Weimar” a fost revitalizat după agresiunea rusă din Ucraina și joacă un rol important în actualul context de securitate - cu Rusia care încearcă să destabilizeze Europa prin orice mijloace.
După ce, pe 6 august, forțele ucrainene i-au luat pe ruși prin surprindere, Moscova a angajat peste 50.000 de soldați să apere regiunea Kursk, au declarat oficialii ucraineni.
Un oficial american a declarat pentru Reuters că integrarea la bordul navelor a interceptorilor PAC-3 MSE, folosiți de sistemul terestru Patriot, anticipează progresele tehnologice ale rachetelor chinezești.
Forțele de Apărare Israelului (IDF) au raportat joi că l-au eliminat pe unul dintre liderii Hamas, Mohammad Abu Itiwi, care era acuzat că a participat la un atac mortal asupra Israelului pe 7 octombrie 2023.
Subfinanțarea cronică a Forțelor Armate nu s-a regăsit doar în România. În ciuda achizițiilor de tehnică militară modernă, majoritatea statelor europene încă suferă la capitolul numărul de personal.
Germania încearcă să găsească doritori pentru a se înrola, Grecia se luptă să oprească hemoragia de personal din Marina militară (ai cărei ofițeri pleacă în flota comercială, primind salarii de câteva ori mai mari), iar în Franța - deși a fost implementat un serviciu militar voluntar „soft”, tinerii preferă sectorul privat din cauza condițiilor și salariilor mai bune.
Ministerul rus al Apărării a recunoscut, pe 26.11.2024, că, în ultimele trei zile, Forțele Armate ale Ucrainei au lovit de două ori ținte din regiunea Kursk, folosind rachete occidentale cu rază lungă de acțiune transferate Kievului.
Adunarea Parlamentară a NATO a adoptat, pe 25 noiembrie, o rezoluție privind ajutorul acordat Ucrainei, în care solicită statelor Alianței să furnizeze armament Ucrainei, inclusiv ”rachete cu rază medie de acțiune”.
Rusia a expulzat astăzi un diplomat britanic pe care l-a acuzat de spionaj și de furnizare de informații false la intrarea în țară, anunță TASS, care o citează pe Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.
Potrivit surselor publicațiilor ucrainene, Biroul Președintelui dorește să-l schimbe pe Kirilo Budanov, șeful HUR, informațiile militare ucrainene și să numească în locul lui „o persoană mai loială autorităților”.
Șeful informațiilor cehe, Michal Koudelka, consideră că Rusia va ataca estul și centrul Europei dacă nu este oprită la porțile Ucrainei. Într-un interviu acordat Bloomberg (publicat pe 26 noiembrie), el îi avertizează pe aliați că împingerea Kievului să accepte concesii semnificative pentru a pune capăt războiului din Ucraina nu va face decât să încurajeze Kremlinul.
Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, a declarat marţi că, în cazul în care Occidentul ar furniza arme nucleare Ucrainei, atunci Moscova ar putea considera un astfel de transfer ca echivalând cu un atac asupra Rusiei, oferind temei pentru o ripostă nucleară, informează Agerpres și Reuters.
Washingtonul ia în serios amenințările Kremlinului de a „neutraliza” baza de apărare antirachetă din orașul polonez Redzikowo, care a fost deschisă oficial la 13 noiembrie. Acest lucru a fost declarat de consilierul pe probleme de comunicare al Casei Albe, John Kirby, în cadrul unui briefing din 25 noiembrie. „Astfel de amenințări trebuie luate în serios, și o facem. Oricât de nesăbuite și iresponsabile ar fi, le luăm în serios”, a declarat Kirby.
Răspunsul natural ar trebui să fie tot. Sunt însă câteva nuanțe la care m-aș opri puțin.
Angela Merkel, care a condus guvernul german din 2005 până în 2021, își apără din nou acțiunile în calitate de cancelar, răspunzând în special la acuzațiile privind războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei și cooperarea cu Vladimir Putin. Cu ocazia publicării memoriilor sale, o carte intitulată ,,Libertate: Memorii 1954-2021'', Merkel a acordat o serie de interviuri și a planificat deplasări în diferite țări pentru a se adresa publicului din Statele Unite și Marea Britanie, printre altele.
Surse americane susțin că Marea Britanie a livrat Ucrainei zeci de rachete de croazieră Storm Shadow cu câteva săptămâni înainte de acordarea aprobării oficiale pentru atacuri cu aceste arme în adâncimea teritoriului rus. Bloomberg a semnalat această livrare, afirmând că a avut loc după ce Ucraina și-a epuizat stocurile.
Surse din cadrul Pentagonului au informat că bombardiere strategice de tip B-52H Stratofortress desfășurate în Europa aparținând Forțelor Aeriene ale SUA au luat parte la exerciții executate în statele baltice, lovind pentru prima dată ținte de la sol din această regiune.
Ministrul estonian al apărării, Hanno Pevkur, a declarat în cadrul Forumului internațional de securitate de la Halifax că Ucraina are nevoie de investiții mai mari în capacitățile sale de producție militară, nu de trupe străine pe câmpul de luptă. Intr-un interviu acordat The Hill, Pevkur a subliniat că Ucraina își poate gestiona apărarea în mod eficient dacă i se furnizează resursele necesare. „Din câte știu eu, ucrainenii se pot descurca cu toate acestea, atunci când le putem furniza tot ceea ce au nevoie pentru a lupta cu Rusia”, a declarat Pevkur.
Președintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat în prima sa zi de mandat că va semna un ordin executiv prin care va impune un tarif de 25% pentru toate mărfurile din Mexic și Canada, precum și un tarif suplimentar de 10% pentru produsele produse în China.
Japonia și Statele Unite elaborează un plan militar comun pentru a răspunde la o posibilă escaladare în Taiwan. Planul include desfășurarea de rachete în Japonia, a relatat duminică agenția de presă japoneză Kyodo.
Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, care sprijină grupările teroriste Hamas şi Hezbollah în lupta lor împotriva Israelului în Fâşia Gaza şi Liban, a declarat că ar trebui emise pedepse cu moartea pentru liderii israelieni, nu mandate de arestare, relatează Agerpres șo Reuters.
Recent, trupele ruse din regiunea Donețk au avansat mai rapid decât pe intreg parcursul anului 2023 și, având în vedere succesele inregistrate in apropiere de orasele Vuhledar și Velika Novosilka, comandamentul acestor trupe de ocupatie ar putea încerca mai multe opțiuni pentru continuarea avansării în regiunea Donețk. Acesta este punctul de vedere al analiștilor de la Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW).
În timpul summitului NATO de la București în 2008, liderii NATO au respins cererea ca Georgia și Ucraina să devină candidați pentru aderarea la Alianță.
Candidatul independent Călin Georgescu a obținut în mod neașteptat cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale din România (peste 22%) și este posibil să se întreacă cu Elena Lasconi (peste 19%) din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) în turul al doilea care va fi decisiv pe 8 decembrie.
Statele Unite sunt aproape de un acord pentru a furniza Ucrainei rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune JASSM. Însă Kievul va trebui să aștepte câteva luni pentru ca SUA să rezolve problemele tehnice înainte de orice livrare, relatează Reuters.
Ziarul britanic Financial Times a relatat că armata rusă a reușit cu ajutorul grupării Houthi să recruteze sute de bărbați yemeniți printr-o "operațiune de înșelătorie", pentru a-i trimite ulterior pe frontul din Ucraina.
În septembrie 2024, ca parte a unuia dintre pachetele sale de ajutor militar, Suedia a oferit Ucrainei componente pentru avioanele JAS 39 Gripen, suficiente pentru deservirea a 14 aeronave de acest tip. Cu toate acestea, livrarea efectivă a Gripen către Forțele Armate Ucrainene urmează să aibă loc ceva mai târziu. Ministrul suedez al apărării, Paul Johnson, a declarat acest lucru în timpul conferinței sale de presă comune cu ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov, la 22 noiembrie 2024, relatează publicaţia Janes.
Inginerii britanici au demonstrat cu succes primul submarin autonom de mari dimensiuni, cu aplicabilitate militară.
Şeful Comitetului Militar al NATO, amiralul olandez Rob Bauer, a îndemnat luni companiile să fie pregătite pentru un scenariu de război şi să îşi adapteze în consecinţă liniile de producţie şi distribuţie pentru a fi mai puţin vulnerabile la eventualul şantaj din partea unor ţări precum Rusia şi China.
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22.93% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Elena Lasconi are 19,17% și îl depășește pe Marcel Ciolacu (19,16%), arată datele publicate, în timp real, pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, după centralizarea a 99,9% din procesele verbale din ţară şi străinătate.
Pe 21 noiembrie, Vladimir Putin a anunțat că Rusia a lansat un nou tip de rachetă într-un atac asupra Ucrainei, o demonstrație de putere militară menită să descurajeze aliații Kievului de la orice sprijin suplimentar împotriva invaziei sale la scară largă. „În prezent, nu există nicio modalitate de a contracara această armă. Rachetele atacă țintele cu o viteză de 10 Mach, adică 2,5-3 km pe secundă”, a spus atunci Putin. „Suntem pregătiți pentru orice evoluție. Dacă cineva încă se mai îndoiește de acest lucru, nu ar trebui. Va exista întotdeauna un răspuns”.
Presa de specialitate din Ucraina amintește că adaptarea unei rachete balistice pentru integrare pe un avion de luptă este o soluție pragmatică, care crește semnificativ raza de acțiune pentru lovirea țintelor și dă exemplul rachetelor Lora integrate pe F-16 israeliene.
Republica Moldova a salvat România de la un scor și mai dezastruos în favoarea candidatului pro-rus Costin Georgescu.
Un tanc de luptă principal VT4 de fabricație chinezească s-a stricat și a blocat în timpul unei expuneri dinamice la expoziția militară Zhuhai, după care a rămas staționar pentru restul spectacolului.
Phenianul a trimis forțe speciale în Rusia cu generalul lor cu trei stele Kim Jong-pok. Acești soldați sunt mai bine pregătiți decât membrii unităților obișnuite, spune Wall Street Journal.
O dronă neidentificată a urmărit portavionul HMS Queen Elizabeth al Marinei Regale britanice. Potrivit ziarului german Bild, în dimineața zilei de vineri, 22 noiembrie, a fost observat și semnalat un obiect suspect care se presupune că supraveghea portavionul staționat în apropierea portului Hamburg.
Rachete sol-sol ucrainene distrug din nou o țintă rusească importantă, după ce SUA au permis angajarea unor obiective în adâncimea teritoriului Rusiei. „În noaptea de 24 noiembrie, unitățile forțelor de rachete ale Forțelor Armate ale Ucrainei, în cooperare cu alte componente ale Forțelor de Apărare, au lansat un atac de grup asupra pozițiilor unui divizion din Regimentul 1490 Rachete Antiaeriene al Armatei a 6-a a Federației Ruse, care se află în regiunea Kursk”, a anunțat Statul Major General (SMG) ucrainean într-un comunicat de presă.