Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Riverine 2019. A început exercițiul militar româno-ucrainean
04 sep, 18:39
Faleza Dunării din Tulcea a găzduit, miercuri dimineaţa, deschiderea exerciţiului militar Riverine 2019 la care participă 300 de militari marinari din România şi Ucraina. 

Exerciţiul are drept obiective creşterea interoperabilităţii între capabilităţile navale ale celor două state şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale româno-ucrainene cu scopul de menţine siguranţa şi securitatea în zona maritimă a Dunării. 

"Provocările şi ameninţările mediului de securitate şi operaţional, terorismul, migraţia ilegală, asigurarea siguranţei navigaţiei, fenomenele meteo periculoase, ne obligă să acţionăm împreună. Alături de exerciţiile Sea Shield, Sea Breeze şi celelalte exerciţii desfăşurate împreună, acest exerciţiu este încă o ocazie de a ne pregăti împreună, de această în raioane şi sectoare fluviale", a declarat, în timpul ceremoniei de deschidere a exerciţiului, şeful Statului major al Forţelor Navale, viceamiral Alexandru Mîrşu. 

Omologul său ucrainean, viceamiralul Ihor Voronchenko a prezentat structurile militare care participă la exerciţiu şi şi-a exprimat încrederea în succesul exerciţiului. 

 

România participă la Riverine 2019 cu patru vedete blindate, un remorcher, un elicopter și o navă a Poliției de Frontieră

 

"Sunt planificate vizite reciproce la bordul navelor participante şi de asemenea marinarilor români li se oferă posibilitatea deosebită de a vizita şi de a se bucura de farmecul şi pitorescul celor două oraşe port ucrainene Ismail şi Vâlkovo. Având în vedere cadrul organizatoric, modul de desfăşurare al exerciţiului precum şi nivelul ridicat de profesionalism demonstrat de planificatori în etapele de pregătire a exerciţiului, am convingerea că acesta va fi un succes de ambele părţi", a declarat şeful Statului Major al Forţelor Navale Ucraina, viceamiral Ihor Voronchenko. 

La exerciţiul la a doua ediţie, partea română participă cu patru vedete blindate, un remorcher fluvial, un elicopter şi o navă a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, iar partea ucraineană, cu o navă de instrucţie şi comandament, două vedete purtătoare de artilerie, un elicopter şi cu trei vedete de patrulare ale Serviciului Frontierei de Stat. 

În anul 2018, deschiderea oficială a exerciţiului Riverine a avut loc în oraşul ucrainean Ismail. 

Exerciţiul Riverine 2019 se desfăşoară pe braţul Chilia al Dunării şi se va încheia sâmbătă, 7 septembrie. 

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene