Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România a atins un punct de vizibilitate maximă în Spania. Ambasadoarea Gabriela Dancău salută prima misiune spaniolă de poliție aeriană
01 dec 2021 / 12:42
''România a atins un punct de vizibilitate maximă în Spania în plan politic prin concretizarea unei serii de contacte la nivel înalt, care arată că între România şi Spania relaţia este strategică, nu numai în beneficiul celor două ţări, ci şi pentru construcţia europeană'', declară ambasadoarea României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, în mesajul său video înregistrat şi postat miercuri pe pagina de Facebook a ambasadei cu ocazia Zilei Naţionale a României.
Sursă foto: Ministerul Apărării din Spania

Făcând o sinteză a acţiunilor ambasadei din acest an, Gabriela Dancău a menţionat marcarea în acest an a 140 de ani de relaţii diplomatice bilaterale între România şi Spania prin intensificarea dialogului politico-diplomatic şi economic, precum şi prin organizarea unor acţiuni de diplomaţie publică de mare anvergură.

Ea a anunţat că în acest an fost pregătite şi urmează a fi semnate mai multe documente de cooperare bilaterală în domeniile muncii, sănătăţii, turismului, culturii sau pregătirii diplomatice.

Ambasadoarea a evocat şi domeniul militar şi al securităţii în care cele două ţări a intensificat semnificativ cooperarea în perspectiva întăririi unui angajament pe flancul sudic de la Marea Neagră prin organizarea anul acesta a primei participări spaniole la misiunea de poliţie aeriană.

Agenția de presă Agerpres amintește că ambasadoarea Gabriela Dancău a anunţat lansarea până la finalul anului a primului studiu româno-spaniol ''Lumea de după pandemie'', elaborat de două institute politice - Institutul Regal Elcano din Spania şi New Strategy Center din România.

Potrivit ambasadoarei, peste un milion de români sunt stabiliţi în Spania - lucrători în construcţii, profesori, medici, asistenţi, lucrători domestici, studenţi, oameni de afaceri, artişti, cărora le-a mulţumit pentru contribuţia la dezvoltarea relaţiei româno-spaniole.

Amintim că în luna februarie a acestui an un detașament al Forțelor Aeriene Spaniole a ajuns în România. Spaniolii au executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comanda NATO timp de două luni, alături de militari aparţinând Forţelor Aeriene Române, cu aeronave F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR.

A fost pentru prima dată când Spania a dislocat avioane Eurofighter în sud-estul NATO pentru a sprijini măsurile de descurajare și apărare ale Alianței.

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro