Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România, deschisă la o prezență mai mare a trupelor aliate. Ramona Mănescu: ”Nu pornim un război, tocmai că vrem să îl evităm”
10 sep 2019 / 20:29
Ministrul de Externe al României a vorbit despre o prezență mai mare a trupelor aliate în România, obiectivul fiind misiuni de descurajare.
EXCLUSIV

Ramona Mănescu spune că o prezență mai mare a trupelor SUA în România reprezintă subiectul unei discuții pe care Bucureștiul o are de mai mult timp cu Washingtonul. Partea română are totodată o dorință de a întări prezența NATO ca metodă de descurajare, într-un context internațional tot mai tensionat.

„Este o discuție pe care o avem de mai mult timp cu partenerii americani. În contextul securizării flancului estic, România a fost implicată de la început. Există într-adevăr din partea română o dorință care a fost exprimată în repetate rânduri de a întări ca prezență numărul de militari NATO pe teritoriul României. E o metodă de descurajare și de soft power. Mesajul este foarte clar”, a afirmat, în exclusivitate, pentru DefenseRomania, ministrul de Externe. 

Totodată, Ramona Mănescu a mai precizat că se poate observa foarte clar cum acțiunile agresive împotriva NATO au fost descurajate cu succes în momentul în care teritoriul țării noastre a fost upgradat cu trupe aliate.

 

Aliații NATO, misiuni de descurajare. ”Nu pornim un război, tocmai că vrem să îl evităm”

 

(w670) 

Foto: Avioane Eurofighter Typhoon, italiene. Forțele Aeriene Italiene au participat la misiuni NATO de poliție aeriană în România

Ministrul de Externe al României a vorbit și despre prezența avioanelor aliate în România, care participă la executarea unor misiuni de poliție aeriană și care au fost solicitate frecvent în misiuni de interceptare a aeronavelor rusești în Marea Neagră. ”Nu pornim un război, tocmai că vrem să îl evităm”, a precizat Ramona Mănescu, făcând referire la aceste misiuni de descurajare a acțiunilor agresive ale Federației Ruse.

În schimb, militarizarea Crimeei și implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina sunt „probleme foarte reale” pe care Uniunea Europeană le-a abordat corect prin impunerea sancțiunilor împotriva Federației Ruse.

„Sigur că mesajul nostru a fost foarte clar și rămâne foarte clar. Vrem dialog pragmatic și constructiv cu Rusia, dar în limitele respectării dreptului internațional și a integrității teritoriale. Atâta timp cât se respectă niște formate agreate la nivel internațional suntem deschiși la dialog”, a concluzionat Ramona Mănescu, ministrul de Externe al României.

Ştiri Recomandate

Bulgaria negociază cumpărarea a două submarine second-hand
Rusia refuză să stopeze ofensiva lui Assad în Siria, după ce Turcia a invocat Articolul 4 al NATO
Forțele Navale ale Statelor Unite vor avea 12 noi submarine din clasa Columbia, echipate cu rachete balistice nucleare
Jumătate dintre ruşi vor ca Vladimir Putin să fie preşedinte şi după încheierea actualului mandat
Corvetele României: Naval Gorup și SNC și-au reafirmat sprijinul pentru construcția corvetelor Gowind și transferul de tehnologie
Soldaţi turci ucişi în Siria: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU
Comisia Comună Interstatală Ucraineano-Franceză pentru Armament și Echipament Militar își reia activitatea
Macedonia de Nord a desfiinţat o unitate secretă de securitate