Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România, dispusă să găzduiască mai multe trupe americane. Iohannis va discuta în SUA și despre înzestrarea Armatei
14 aug, 10:10
Președintele Klaus Iohannis va avea la Casa Albă o întrevedere cu omologul său Donald Trump, pe data de 20 august 2019.
Soldați americani, în interiorul unei baze US Army

Printre Președintele României va discuta cu președintele american despre programele de înzestrare ale Armatei României și îi va transmite lui Donald Trumă că țara noastră este dispusă să găzduiască mai multe trupe americane pe teritoriul său.

"Vor fi discuții în legătură cu înzestrarea armatei. Sunt firme americane care au câștigat licitații și asta e foarte bine", le-a precizat Iohannis jurnaliștilor, potrivit celor de la Calea Europeană.

 

România, dispusă să găzduiască mai multe trupe americane pe teritoriul ei

 

"Americanii ne-au rugat să creștem efectivele în Afganistan dacă avem posibilitatea. Suntem împreună în Afganistan. România a aprobat în CSAT o creștere a numărului de militari", le-a mai spus președintele jurnaliștilor, punctând că unul dintre obiectivele sale a rămas acela ca România să arată că nu este doar un "beneficiar de securitate", ci și un "furnizor de securitate", mai scrie sursa citată.

Acesta a spus că România are disponibilitatea să găzduiască mai multe efective militare în baze de pe teritoriul tării noastre.

Preşedintele Iohannis a mai menţionat că la întâlnirea cu omologul american, din 20 august, va discuta și despre securitatea energetică, problema vizelor și va reitera invitaţia adresată lui Trump de a vizita România. El a mai arătat că la Washington nu sunt prevăzute întâlniri de afaceri sau cu comunitatea de români. 

Ştiri Recomandate

F-35, dotat cu arme laser? Vești proaste pentru Rusia
Coreea de Sud se laudă cu avionul F-35A distrugând, într-un videoclip, un sistem nord coreean de rachete intercontinentale Hwasong-14
La summitul de la Paris președintele Vladimir Putin a fost însoțit în permanență de șase membrii ai forțelor speciale
Psihologi recrutaţi de Armata Română au depus jurământul
Cehia repară elicopterele Mi-17 ale Forțelor Aeriene din Burkina Faso
Rebelii houthi au doborât o dronă a Arabiei Saudite
Congresul american interzice Pentagonului dezvoltarea armelor interzise prin Tratatul INF fără prezentarea unui raport complet
Premierul Bulgariei: În regiunea noastră, NATO este singurul garant al securităţii