Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România se implică în modernizarea sistemelor Patriot
Raytheon va îmbunătăți sistemul de apărare antiaeriană Patriot, iar țara noastră umează să se implice în program.

Potrivit unui ordin de comandă plasat de US Army, în valoare de 314 milioane de dolari, pe data de 30 ianuarie 2019, 17 națiuni partenere se vor implica în modernizarea Patriot. Printre ele se află și România.

Ordinul de comandă face parte din cinci astfel de solicitări anuale dintr-un contract de 2.3 miliarde de dolari. Țara noastră se află în program încă de la primul ordin.

 

Modernizarea Patriot

 

Modificările, potrivit celor de la Raytheon, vor viza printre altele dezvoltarea unor metode inovatoare pentru detectarea și interceptarea unui specturu mai larg de amenințări care includ și rachetele balistice, de corazieră sau aeronavele militare. Se urmărește și împunătățirea interoperabilității Patriot, dezvoltarea echipamentelor de antrenament, inclusiv a simulatoarelor virtuale, dar și reducerea costului pe durata de viață a Patriot prin modernizarea componentelor.

Patriot este un sistem defensiv, creat pentru apărarea împotriva rachetelor balistice și de croazieră, împotriva aeronave de luptă ori dronelor.

Patriot este compus din radare, tehnologie de comandă și control și deține mai multe tipuri de interceptori. Toate componentele lucrează împreună pentru detectarea, identificarea și contracararea amenințărilor.

România a achiziționat cea mai recentă versiune de sisteme Patriot aflate în serviciu şi testate în luptă, capabilă să angajeze toate tipurile de amenințări aeriene actuale.

Statele care se implică în modernizare sunt: România, Statele Unite ale Americii, Olanda, Germania, Japonia, Israel, Arabia Saudită, Kuwait, Taiwan, Grecia, Spania, Coreea de Sud, EAU, Qatar, Suedia, Polonia, Bahrain.

Ştiri Recomandate

Generalul Daniel Petrescu anunță că Armata română ar putea ridica un nou spital de campanie
MApN a recepționat al doilea lot de izolete românești dezvoltate de cercetătorii militari
Olanda a primit primul elicopter nou CH-47F Chinook
Avioane IL-75 ale Rusiei vor duce în Serbia ajutor umanitar și personal militar
Întreg echipajul de pe portavionul USS Theodore Roosevelt a ieșit să-și ia rămas bun de la căpitanul Crozier (Video)
O aeronavă Tarom a adus în România 200.000 de măști FFP2 din China
Măști de protecție destinate poliției germane au fost confiscate la Bangkok
Batalionului 202 Apărare CBRN, din Divizia 2 Infanterie Getica, misiune de decontaminare în municipiul Suceava