Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România și Egiptul vor intensifica cooperarea în domeniul industriei de apărare
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut luni, 12 iulie 2021, în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles, o întrevedere bilaterală cu Sameh Hassan Shoukry, ministrul afacerilor externe al Republicii Arabe Egipt.
Sursa foto: MAE

Cu acest prilej, cei doi şefi ai diplomaţiilor au trecut în revistă stadiul foarte bun al dialogului politico-diplomatic şi au discutat despre perspectivele relaţiei bilaterale, inclusiv despre stimularea şi pregătirea dialogului de nivel, cu accent pe necesitatea imprimării unui impuls suplimentar pentru extinderea şi diversificarea cooperării economice şi sectoriale, se arată într-un comunicat al MAE.

Cei doi miniştri au discutat despre cooperarea în domeniul industriei de apărare, despre intensificarea cooperării în materie de educaţie, cu acest prilej ministrul egiptean mulţumind pentru bursele oferite de România.

De asemenea, au convenit asupra necesităţii de a fi reluate lucrările Comisiei Mixte Economice, prin organizarea în acest an a unei noi sesiuni, la Bucureşti. Au fost abordate, totodată, perspectivele cooperării bilaterale în domeniul energiei.

Ministrul român de externe a reiterat sprijinul României pentru consolidarea dialogului dintre UE şi Egipt, subliniind oportunităţile de extindere a cooperării UE-Egipt oferite de formate precum Consiliul de Asociere UE-Egipt, dar şi de procesul curent de stabilire a unor noi Priorităţi de Parteneriat UE-Egipt, pentru perioada 2021-2027.

Din această perspectivă, ministrul egiptean a salutat propunerea României de includere a domeniului securităţii cibernetice printre aceste priorităţi, la rândul său ministrul român subliniind oportunităţile de cooperare cu partenerii, inclusiv Egiptul, rezultând din prezenţa în România a noului Centru Cyber al UE.

Ministrul Bogdan Aurescu a reconfirmat, cu acest prilej, importanţa pe care România o ataşează regiunii Orientului Mijlociu şi Africa şi necesităţii stabilităţii şi securităţii acesteia. În acest context, cei doi miniştri au realizat un schimb de opinii cu privire la evoluţiile de actualitate din cadrul dosarelor regionale.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA ajută Republica Moldova să-şi modernizeze apărarea. Americanii au livrat echipamente militare în valoare de 5 milioane de dolari
SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro