Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România, singura țară NATO cu o forță fluvială puternică. Comandorul Neculae: Regimentul de Infanterie Marină, mândria Forțelor Navale
16 aug, 18:36
Comandorul Marcel Neculae, locțiitor al Componentei Operaționale Navale, cu prilejul Zilei Marinei, în cadrul unei emisiuni care a avut loc la Televiziunea Română, a subliniat importanța forței navale fluviale a României.
Sursă foto: Regimentul 307 Infanterie Marină

Comandorul român a precizat că țara noastră e singurul membru NATO care deține o forță navală fluvială puternică. În dotarea acesteia, printre altele, se regăsesc nave de luptă și nave de sprijin de luptă.

Comandorul Marcel Neculae a vorbit și de Regimentul de Infanterie Marină, „mândria Forțelor Navale Române”.

România e singura țară NATO care menține și posedă o forță navală fluvială puternică care are în dotare nave de luptă, nave de sprijin de luptă și mândria Forțelor Navale Române: Regimentul de Infanterie Marină, singura capabilitate destinată să ducă acțiuni militare în Delta Dunării și în zona lagunară”, a precizat comandorul Marcel Neculae, în cadrul unei ediții speciale care a avut loc la TVR, cu ocazia Zilei Marinei.

„Nu orice țară sau structură de forță se poate lăuda cu asemenea capabilitate”, a mai spus acesta. 

G Ad:

Comandorul Marcel Neculae consideră că acest lucru se datorează „ledearshipului român” care „de peste 50 de ani menține această structură care a suferit diferite modificări de-a lungul istoriei și și-a probat nivelul de instruire și de formare a deprinderilor prin participarea la misiuni și exerciții internaționale”. El a amintit de misiunea pușcașilor marini români în două teatre de operații, Kosovo și Afganistan în 2019, unde au fost îndeplinite cu succes toate misiunile militare alocate.

 

Regimentul 307 Infanterie Marină, mândria Forțelor Navale Române

 

2. Sursă foto... (infanterie-marina-dunare-flota-fluviala-romania_33318900.jpg)

Sursă foto: Regimentul 307 Infanterie Marină

Potrivit Forțelor Navale Române, la 1 noiembrie 2015, ca urmare a transformării Serviciului Fluvial în comandamentul Flotilei Fluviale „MIHAIL KOGĂLNICEANU”, se constituie Flotila Fluvială reprezentând noua capabilitate de nivel tactic a Forțelor Navale Române, care are misiunea siguranței și apărării zonei naționale a fluviului Dunării de la intrarea în țară și până la vărsare, inclusiv Delta Dunării.

În conformitatea cu prevederile planului-cadru pentru continuarea procesului de restructurare și modernizare a Armatei României în anul 2018, aprobat cu ordinul Ministrului Apărării Naționale nr. M-0158/05.12.2017, cu modificările și completările ulterioare, în data de 01.06.2018, Batalionul 307 Infanterie Marină se transformă în Regimentul 307 Infanterie Marină, în subordinea comandamentului Flotilei Fluviale. Prin acest proces de transformare, unitatea de infanterie marină își lărgește și diversifică organizarea, fiind mult mai adaptată atât misiunii esențiale, cât și mediului operațional și de securitate al acestor ani.

Doctrina, organizarea, mediul de acţiune şi specificul amfibiu al misiunilor Regimentului 307 Infanterie Marină îi conferă acestei structuri a Armatei ROMÂNIEI un caracter de unicitate, atât în Forţele Navale cât şi în Armata României.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro