Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat țării sale să înceapă producția în masă de drone sinucigașe.
Trupele nord-coreene ale lui Kim. Armata din Coreea de Nord / Agerpres
Presa de stat din Coreea de Nord relatează că liderul țării comuniste a vizitat joi o fabrică de producție de drone și a urmărit un test de funcționare a acestei arme.
„El a subliniat nevoia de a implementa sistemul de producție în masă cât mai curând posibil și de a trece la producția de masă”, a declarat agenția de presă KCNA din Coreea de Nord, potrivit AFP.
Kim a spus că dronele devin parte din armamentul armatelor lumii, iar strategia trebuie ajustată în consecință.
Dronele de atac sunt utilizate pe scară largă de armata rusă, care le folosește pentru a distruge ținte în timpul agresiunii sale din Ucraina. Phenianul a ratificat săptămâna aceasta un tratat de cooperare militară cu Moscova, în temeiul căruia RPDC oferă Rusiei câteva arme și, potrivit Kievului și Occidentului, a trimis la aceasta mii de trupe care urmează să fie sau au fost dislocate împotriva forțelor ucrainene.
Potrivit Reuters, urmărirea RPDC de a progresa rapid în producția de drone ridică semne de întrebare dacă primește asistență tehnologică pentru dezvoltarea lor din partea Rusiei.
Coreea de Nord a trimis drone peste teritoriul sud-coreean în trecut, determinând Seulul să folosească arme pentru a le distruge. Tensiunile dintre Coreile ostile au crescut în ultimele luni în legătură cu programele nucleare și de rachete ale Coreei de Nord și cu retorica sporită. De asemenea, Seul își exprimă îngrijorarea cu privire la cooperarea dintre Phenian și Moscova, iar președintele sud-coreean nu a exclus ca țara sa să furnizeze arme Ucrainei.
Amintim că Phenianul a anunțat săptămânile trecute că a testat versiunea finală a unei rachete balistice intercontinentale.
Racheta Hwasong-19 a parcurs o distanță de 1.001,2 kilometri în 5.156 de secunde înainte de a impacta marea în largul coastei de est a Peninsulei Coreene. Se pare că racheta a atins o înălțime maximă de 7.687,5 kilometri. Unii experți speculează că Rusia ar fi oferit Coreei de Nord asistență tehnologică pentru lansarea rachetei.
RPDC a testat ultima dată o rachetă balistică pe 18 septembrie și o rachetă balistică intercontinentală în decembrie anul trecut, când se pare că era o rachetă cu combustibil solid Hwasong-18.
Testul cu rachete balistice intercontinentale a fost menit să atragă atenția SUA cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale din țară, spun observatorii. În același timp, ei sunt convinși că este o reacție la criticile privind trimiterea soldaților nord-coreeni în Rusia, unde ar trebui să se alăture războiului din Ucraina, scrie agenția AP .
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News