Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rușii au produs noul sistem ieftin de rachetă pentru apărare costieră, Rubezh-ME
16 iul, 14:04
Uzina Kaluga (parte a Concernului Morinformsystem-Agat) a dezvăluit la Salonul Internațional de Apărare Maritimă (IMDS) din Sankt Petersburg, Rusia o nouă variantă pentru export a sistemului antirachetă anti-navă Bal-E (SSC-6 Sennight) - denumit Rubezh-ME.
Sistemul de rachete anti-navă Rubezh-ME

"Sistemul Rubezh-ME este o dezvoltat pe finanțare internă și este destinat țărilor litorale cu bugete limitate care nu reușesc să achiziționeze sisteme de apărare costiere mai costisitoare", a declarat un reprezentant al uzinei.

Sistemul complet Rubezh-ME, care este montat pe un șasiu complet pentru camioane de teren KAMAZ-6560 8x8, include o unitate de lansare cu patru celule pentru rachetele anti-navă Kh-35UE ("AS-20 Kayak") , un radar peste orizont și o unitate de control al focului. "Sistemul este compact și complet autonom, fără a fi nevoie de nici o conexiune externă sau un sistem de conectare", a adăugat reprezentantul.

Kh-35UE ASM cântărește 670 kg, inclusiv rachetele de 145 kg, și este capabil să angajeze o țintă de suprafață la intervale cuprinse între 7 km și 260 km. Racheta produce o viteză subsonică de 0.8-0.85 Mach, zboară la o altitudine de 10 m-15 m și coboară la 4 m înainte de a lovi ținta. Kh-35UE este dotat cu navigație INS / GLONASS, cu un radar activ-pasiv pentru ghidarea pe țintă la finalul zborului.

Șasiul pe care este montat sitemul, KAMAZ-6560 cântărește 26 de tone, poate atinge o viteză pe șosea de 75 km/h și are un interval de croazieră de până la 1.000 km. Sistemul este controlat de un echipaj de două persoane și poate fi furnizat fie cu radar activ Mineral-ME1, fie cu radar pasiv Mineral-ME2 pentru detectarea țintelor de suprafață la distanțe de până la 250 km și, respectiv, 750 km. Radarele Mineralel ME pot detecta simultan până la 200 de ținte.

Vezi și: Rusia are probleme cu modernizarea sistemului GLONASS

Ştiri Recomandate

SUA: Sistemul MK-41 care a lansat racheta, o altă versiune față de cel din România
Turcia, reacție după ce avioanele rusești au atacat un convoi militar turc
Putin, asigurări după explozia rachetei: Nu există niciun risc
Avioane F/A-18 Hornet elvețiene au escortat un Il-96 în care se afla delegația Rusiei - VIDEO
SUA au lansat o rachetă interzisă de tratatul INF. Țintă lovită cu precizie după 500 km de zbor
Leș: F-16 și Patriot asigură o capacitate ridicată de apărare a României. Eforturi pentru o tehnică modernă
Exercițiu naval israelian de amploare
Un grup britanic probează participarea militarilor ruși în conflictele din Ucraina - Video