Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a adus încă o navă nouă în Marea Neagră: Dragorul maritim Vladimir Emelyanov
05 sep, 22:29
Surse locale turcești de pe Twitter au informat, pe 05.09.2021, că dragorul Vladimir Emelyanov aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat Strâmtoarea Bosfor, în direcția Mării Negre.
Dragorul Vladimir Emelyanov, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Deși nava a fost introdusă în dotarea FRMN pe 28.12.2019, este pentru prima dată când aceasta intră în Marea Neagră. Dragorul face parte din Grupul 150 Tactic al Brigăzii 68 Nave Pază Raion Maritim și, în consecință, se deplasează către Sevastopol.

Vladimir Emelyanov a efectuat transferul interflote din Marea Baltică în compunerea unui detașament de nave, care a mai inclus distrugătorul Viceamiral Kulakov al Flotei de Nord și corveta Gremiascii a Flotei din Oceanul Pacific. Pe 13 august, detașamentul se afla în Canalul Mânecii, iar pe 18 august a intrat în Marea Mediterană.

În prezent, în compunerea FRMN se află deja trei dragoare Proiect 12700. Primul dintre acestea, Ivan Antonov, a fost introdus în înzestrare pe 26.01.2019, în timp ce al treilea, Georgy Kurbatov, a fost livrat flotei pe 20.08.2021. Acesta din urmă se află în Marea Baltică.

Particularitatea navelor de acest tip constă în faptul că dispun de un corp monolit din fibră de sticlă, cel mai mare din lume, format prin infuzie sub vid. Șantierul Naval Sredne Nevsky din Sankt Petersburg este singurul din Federația Rusă care deține această tehnologie și singurul din lume care poate crea nave monolit cu o lungime de până la 80 de metri.

G Ad:

Avantajul acestor corpuri “nemagnetice” constă în faptul că au o rezistență mai mare în comparație cu corpurile din oțel, ceea ce asigură o vitalitate mai mare navei atunci când caută mine. În același timp, durata de viață a unei astfel de carcase este mai mare, iar greutatea mult mai mică.

 

Dragoarele Proiect 12700

 

Dragoarele Proiect 12700 au și o manevrabilitate ridicată, datorită întrebuințării unui complex eficient de diverse propulsoare. Pentru căutarea și distrugerea minelor marine în zona de coastă și maritimă, navele dispun de un sistem integrat de punte, care reprezintă, de fapt, un sistem automatizat de gestionare a acțiunilor împotriva minelor. Pe lângă echipamentele moderne, navele pot să utilizeze, în același timp, și echipamentele tradiționale pentru căutarea și distrugerea minelor.

Pe lângă întărirea capabilităților de luptă antimină ale FRMN, aducerea în Marea Neagră a unui nou dragor Proiect 12700 însemnă și extinderea posibilităților de asigurare a prezenței navale ruse în estul Mării Mediterane. În permanență, în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană se află un dragor maritim, care operează în proximitatea Bazei Navale din Tartus (Siria). După introducerea în dotare și aducera în Marea Neagră, dragorul Ivan Antonov a îndeplinit deja mai multe misiuni în estul Mării Mediterane. 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro