Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a început noi exerciții de amploare în Insulele Kurile, Sakhalin și Marea Japoniei
23 iun, 21:07
Serviciul de presă al Regiunii Militare Est din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 23.06.2021, forțe din cadrul regiunii și Flotei din Oceanul Pacific au început executarea unui exercițiu cu dublă partidă în Insulele Kurile (Iturup și Kunashir), în Sakhalin și în acvatoriul Mării Japoniei. 

“În total, la activitățile de pregătire pentru luptă participă peste 10.000 de militari, până la 500 de unități de tehnică militară, 32 de aparate de zbor și 12 nave de luptă și auxiliare ale Flotei din Oceanul Pacific”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Interfax.

Potrivit reprezentanților ruși, în timpul exercițiului, va fi modelată o situație complexă în Orientul Îndepărtat, bazată pe confruntarea între două coaliții de state.

Pe timpul activităților practice ale trupelor, va fi realizată și debarcarea desantului maritim și aerian.

Exercițiul, care se va desfășura în zona insulară a Regiunii Militare Est, va fi executat în două etape și va dura cinci zile. Acesta va fi condus de comandantul Trupelor Regiunii Militare Est, general locotenent Serghei Sevryukov.

G Ad:

În timpul exercițiului, conducerea acestuia va desfășura activități în vederea întrebuințării unei grupări de forțe întrunite pentru asigurarea securității militare a Rusiei la frontiera de est.

Exercițiul reprezintă o etapă de verificare operativă a nivelului de pregătire al trupelor, în perioada de instrucție de vară.

Comentariul autorului: Rusia continuă să desfășoare activități militare de amploare în Extremul Orient, în contrapartidă cu acțiuni similare executate de SUA. În ultimele săptămâni, pentru prima dată în istorie, forțele rusești au efectuat manevre aero-navale în partea centrală a Oceanului Pacific, la nord-vest de Insula Hawaii. Acestea au reprezentat o reacție la manevrele Agile Dagger-2021, la care au luat parte aproximativ o treime din totalul submarinelor americane din Oceanul Pacific.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro