Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Document strategic: Rusia a inclus armele dislocate în spațiu în categoria ameninţărilor militare
02 iun, 19:53
Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat marţi un document strategic care include dezvoltarea şi desfăşurarea în spaţiu a armelor ofensive şi antirachetă în categoria celor mai grave ameninţări militare la adresa Rusiei, informează RIA, preluată de Reuters.

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care a aprobat Principiile politicii de stat a Federației Ruse în domeniul descurajării nucleare, precizează TASS.

Documentul, care conturează politica de descurajare nucleară a Moscovei, a fost publicat online în contextul tensiunilor între Rusia şi Statele Unite privind controlul armamentului, legate de viitorul tratatului Noul START pentru reglementarea arsenalelor nucleare ale celor două puteri. 

,,Politica de stat în domeniul descurajării nucleare este de natură defensivă, vizând menținerea potențialului Forțelor Nucleare la un nivel suficient pentru asigurarea descurajării nucleare și garantarea apărării suveranității și integrității teritoriale a statului, descurajarea unui potențial adversar de la săvârșirea unei agresiuni împotriva Federației Ruse și (sau) aliaților săi, iar în cazul apariției unui conflict militar – prevenirea escaladării ostilităților și încetarea acestora în condiții favorabile pentru Federația Rusă și (sau) aliații săi”, se arată în document.

Descurajarea unei agresiuni presupune folosirea întregii puteri militare a Federației Ruse, inclusiv a armamentelor nucleare.

În același timp, ,,Rusia consideră armele nucleare exclusiv ca un mijloc de descurajare, a căror utilizare reprezintă o măsură extremă și forțată, și se obligă să depună toate eforturile necesare pentru reducerea amenințării nucleare și pentru prevenirea agravării relațiilor dintre state, care ar putea genera conflicte militare, inclusiv nucleare”.

Decizia de întrebuințare a armelor nucleare este luată de președintele Federației Ruse. Șeful statului poate, dacă este necesar, să informeze conducerile politico-militare ale altor state sau organizațiile internaționale despre disponibilitatea Federației Ruse de a folosi armele nucleare sau adoptarea unei decizii privind întrebuințarea acestora, precizează remnmilitaryblog.com.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro