Rusia a stabilit anul în care să obțină victoria în Ucraina. În caz contrar prelungirea războiului ar putea aduce probleme
Rusia dorește să încheie războiul cu Ucraina până la sfârșitul anului 2025 sau începutul lui 2026, dar cu o victorie. Orice alt scenariu ar implica probleme mari.
Asta deoarece începând din vara anului viitor se preconizează că va întâmpina "probleme serioase" economice, ceea ce ar putea necesita o mobilizare ce ar afecta stabilitatea socio-politică a țării, a anunțat serviciul de informații militare al Ucrainei, GRU, conform agențiilor Agerpres și EFE.
"Tranziția de la 2025 la 2026 este crucială pentru ei (rușii). Vor să pună capăt conflictului, deoarece, conform calculelor lor, dacă Rusia nu câștigă acest război, este foarte departe de a deveni superputerea la care aspiră", a declarat șeful GRU, Kirilo Budanov, citat de Interfax-Ucraina și preluat de EFE.
Budanov, citând documente rusești, a explicat că, dacă Rusia nu reușește să câștige războiul până la sfârșitul anului 2025, în lume vor rămâne doar două superputeri: Statele Unite și China, iar Rusia va fi exclusă din această ecuație.
"Rușii sunt conștienți de acest lucru. Perioada aceasta este esențială pentru ei. Vor face tot ce le stă în putință să câștige, pentru că altfel vor fi excluși din procesele globale. Singurul rol pe care l-ar mai putea juca ar fi de lider regional, ceea ce nu îi satisface", a explicat șeful GRU.
Conform documentelor rusești, Rusia se așteaptă ca "toate problemele să înceapă în vara anului 2025", când factorii economici și sociali vor începe să se suprapună negativ.
"În jurul verii anului 2025, impactul negativ asupra economiei va deveni evident", a declarat Budanov.
De asemenea, șeful GRU a subliniat că în Rusia se resimte din ce în ce mai acut o criză de recrutare pentru armată.
"În acea perioadă (vara lui 2025), Rusia va trebui să aleagă între mobilizare sau reducerea intensității conflictului, ceea ce ar putea fi decisiv pentru ei", a adăugat Budanov.
El a remarcat și faptul că în Rusia se simte o oboseală față de război, deoarece conflictul a afectat o mare parte din populația țării.
Starea psihologică a populației a fost, de asemenea, influențată de atacurile Ucrainei pe teritoriul rus.
"Aceasta a schimbat percepția rușilor asupra lumii. Înainte, credeau că sunt o țară foarte puternică, dar acum, odată cu primele explozii pe teritoriul rus, inclusiv la Moscova, acest mit a fost spulberat", a concluzionat Budanov.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News