Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a testat submarinul nuclear Belgorod, cel mai mare construit în lume (Video)
28 iun, 14:19
Rusia a testat, în ape deschise, pentru prima dată un nou submarin nuclear gigant Belgorod care este considerat a fi cel mai mare submarin construit în ultimii 30 de ani, potrivit presei de stat ruseşti. Testarea a avut loc în Marea Albă .

După ce va intra în serviciul forțelor navale ruse, nava va fi capabilă să lanseze lovituri nucleare cu şase torpile Poseidon intercontinentale. De asemenea, va acţiona ca o navă-mamă pentru submarine mai mici folosite la scufundări adânci, fiind echipat cu braţe robotizate care pot manipula sau chiar tăia cablurile vitale care se află pe fundul mării, transmite Mediafax.

Royal Navy a anunţat la începutul acestui an că va desfăşura o navă-spion specială pentru a opri astfel de submarine, care sabotează interesele Marii Britanii.

Belgorod, ale cărui specificaţii nu sunt cunoscute, este supus testelor şi urmează să fie predat statului rus spre sfârşitul acestui an.

 

G Ad:

Acesta urmează să servească flota din ţară, au declarat pentru presa de stat surse apropiate ministerului rus al apărării. Dar există îngrijorări în Occident că submarinul va fi dislocat în Arctica şi Atlanticul de Nord, unde Moscova şi-a sporit semnificativ activitatea în ultimii ani.

Luna trecută, Ben Wallace, secretarul apărării din Marea Britanie, a declarat că Moscova este ”ameninţarea numărul unu” a Marii Britanii şi că apele britanice au fost ”vizitate în mod regulat” de navele ruseşti.

Testarea submarinului nuclear vine la doar câteva zile după evenimentul din Marea Neagră dintre nave rusești și HMS Defender, petrecută într-o zonă pe care Rusia a revendicat-o după anexarea Crimeei, în 2014.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA ajută Republica Moldova să-şi modernizeze apărarea. Americanii au livrat echipamente militare în valoare de 5 milioane de dolari
Duelul dronelor. Marocul primește primele "Bayraktar TB2", în timp ce Algeria contractează 24 de UAV-uri chinezești "Wing Long 2"
SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro