Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia amână testarea bombei de aviație ,,Drel”
Testele noii bombe de aviație  Drel (Drill) bomb nu vor putea fi încheiate înainte de sfârșitul anului 2019, a declarant pentru agenția  rusă  de presă   Interfax , şeful concernului Tekhmash din Federația Rusă, Vladimir Lepin.

,,Asta este aviația. Vedeți cum este vremea. Și va fi și mai rău”, a spus Lepin, răspunzând la întrebarea dacă testele bombei Drel vor fi finalizate, așa cum era planificat, în cursul anului 2019.

Despre faptul că testele de stat ale noii bombe de aviație Drel vor fi  încheiate până la sfârșitul anului 2019 a informat Serviciul de presă al Tekhmash, în luna iunie, la forumul Armata-2019.

Dezvoltarea bombei a fost anunțată în anul 2016, după care a început testarea acesteia. Noua bombă va fi întrebuințată de avioanele tactice. Adjunctul șefului Tekhmash, Aleksandr Kochkin, a precizat că bomba va fi introdusă și în dotarea avionului de vânătoare de generația a cincea Su-57.

Bomba de aviație Drel are o greutate de 500 kg și a fost dezvoltată de NPO Bazalt (parte a Tekhmash). Aceasta este destinată pentru distrugerea tehnicii blindate, a radarelor terestre și a punctelor de conducere ale instalațiilor energetice și complexelor de rachete antiaeriene. Potrivit precizărilor dezvoltatorului, bomba nu poate fi detectată de radare.

Bomba de aviație Drel poate să planeze pe o distanță de 30 de kilometri, fapt ce permite întrebuințarea acesteia fără intrarea în zona de acțiune a apărării antiaeriene a adversarului. Pentru navigație, bomba folosește sistemul Glonass.

Ştiri Recomandate

Trupele britanice din Estonia primesc mesaje de amenințare. Oficialii britanici suspectează Rusia
Lituania înlocuiește elicopterele sovietice Mi-8 cu UH-60M Black Hawk
Soldații US Army retrași din Siria vor ajunge în Irak
China’s Energy Ambitions Set to Shake Up Russian Arctic
Turcia și forțele kurde se acuză reciproc de încălcarea armistițiului
Trump, discuție cu Erdogan după ce Turcia a continuat operațiunea împotriva kurzilor
EXCLUSIV
Geopolitics work in favour of Putin’s favor
Acord între Guvernul României și industria de apărare pentru finanțarea și sprijinirea industriei autohtone