Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia are nevoie de câteva zeci de minute pentru a răspunde unui atac nuclear
07 oct, 17:29
Chiar dacă Rusia dispune de câteva mii de focoase nucleare (aproximativ 6.000-potrivit ultimelor estimări ale Arms Control Association), precum şi de stații radar de avertizare timpurie privind atacurile cu rachete, decizia de a răspunde în cazul unui atac nuclear, poate dura o perioadă semnificativă de timp.

Anatoly Nestechuk, șeful de stat major al Armatei 15 cu destinație specială a Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, a declarat în cadrul unei emisiuni a postului de radio Ecoul Moscovei, că, în cazul activării sistemului de avertizare asupra unui atac cu rachete, conducerea superioară a statului va avea la dispoziție câteva zeci de minute pentru a lua o decizie privind executarea unui atac nuclear ca răspuns, potrivit Uawire.org.

Numărătoarea inversă va începe imediat după ce sistemele de avertizare timpurie a unui atac nuclear detectează rachete care se îndreaptă spre Rusia.

,,Durata de zbor a unei rachete este diferită, în funcție de direcția în care se deplasează, de modul în care zboară. Aceasta necesită o voință foarte puternică pentru a lua o decizie rapidă. Dar, în general, timp este destul. Nu este vorba de minute, nici de zeci de minute, ci chiar mai mult de zeci de minute, ca să spun așa", a spus Anatoly Nestechuk.

Ştiri Recomandate

Trupele britanice din Estonia primesc mesaje de amenințare. Oficialii britanici suspectează Rusia
Lituania înlocuiește elicopterele sovietice Mi-8 cu UH-60M Black Hawk
Soldații US Army retrași din Siria vor ajunge în Irak
China’s Energy Ambitions Set to Shake Up Russian Arctic
Turcia și forțele kurde se acuză reciproc de încălcarea armistițiului
Trump, discuție cu Erdogan după ce Turcia a continuat operațiunea împotriva kurzilor
EXCLUSIV
Geopolitics work in favour of Putin’s favor
Acord între Guvernul României și industria de apărare pentru finanțarea și sprijinirea industriei autohtone