Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia avertizează SUA că desfășurarea rachetelor hipersonice americane în Europa este destabilizatoare
20 iul, 13:32
Ambasada Rusiei în Statele Unite a avertizat Washingtonul față de planurile de desfășurare a rachetelor hipersonice americane în Europa, a anunțat marți misiunea diplomatică rusă pe contul său de Twitter.

”Am dori să reamintim secretarului de presă al Pentagonului (n.red. - John Kirby) că desfășurarea potențială a oricărei rachete hipersonice americane în Europa ar fi extrem de destabilizatoare”, potrivit Ambasadei Rusia în SUA, transmite Tass.

”Timpul lor scurt de zbor lasă Rusiei puțin sau deloc timp de luare a deciziilor și ar crește probabilitatea unui conflict involuntar”, a mai trimis Tweet misiunea diplomatică rusă.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Kirby, a declarat într-un briefing de presă, comentând testul unei rachete hipersonice Zirkon de la bordul fregatei Amiral Gorshkov: ”Noile rachete hipersonice ale Rusiei ar putea duce la destabilizare și ar putea reprezenta un risc semnificativ, deoarece pot purta o sarcină nucleară."

Ministerul rus al apărării a anunțat luni că fregata Amiral Gorshkov a testat cu succes o rachetă Zircon în Marea Albă. Ținta terestră a fost localizată pe coasta Mării Barents. Viteza rachetei a fost estimată la Mach 7, iar raza de zbor a depășit 350 de kilometri (217,4 mile).

G Ad:

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro