Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia construiește prima corvetă echipată integral cu tehnologie stealth
Potrivit informațiilor publicate pe 8 iunie de către agenția rusă de știri RIA, Federația Rusă construiește prima navă de luptă complet echipată cu tehnologie stealth. 

Este vorba despre corveta “Mercury”, Proiect 20386, a cărei cocă a fost deja construită și care este planificat să fie livrată Forțelor Navale ruse anul viitor, a informat RIA citând două surse neprecizate din industria rusă de construcții navale.

Nava de luptă va fi echipată cu rachete de croazieră, rachete antiaeriene și sisteme de artilerie, precum și cu sisteme care îi vor permite căutarea, descoperirea și distrugerea submarinelor, situându-se astfel în clasa corvetelor rusești, a mai precizat RIA.

În ceea ce privește tehnologia stealth, corveta “Mercury” va fi prevăzută cu un strat de absorbție a radiațiilor electromagnetice specifice sistemelor radar, va avea o formă specială pentru a minimiza reflexiile de pe suprafața sa și va beneficia de utilizarea intensivă a materialelor compozite.

Nu este pentru prima dată când Rusia utilizează tehnologie stealth pentru navele sale, în special stratul de absorbție a emisiilor radar, însă, așa cum precizează și RIA, aceste nave nu au avut tehnologia stealth completă, care să le permită să reducă amprenta radar a navei de peste 100 m lungime la cea a unei bărci de dimensiuni reduse.

G Ad:

Comentariul autorului: În urmă cu două săptămâni, cotidianul rus Izvestia a informat, citând de asemenea surse din mediul militar, că până la sfârșitul anului 2021 va fi încheiată testarea corvetei “Retivy” de concepție nouă, Proiect 20380, care va fi introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Corveta Proiect 20386 reprezintă o versiuni a Proiectului 20380 și se estimează că, în următorii 30-40 de ani, împreună cu corveta Proiect 20385 vor deveni baza înzestrării Forțelor Navale ale Federației Ruse pentru zona maritimă apropiată.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Până la F-16 problemele continuă pentru Bulgaria. A fost anulată repararea rachetelor rusești aer-aer R-27 folosite de MiG-29
Algeria acuză serviciile din Maroc că poartă un război împotriva ei și a interzis avioanelor marocane să îi survoleze spațiul aerian
Republica Moldova a cerut la ONU retragerea „completă și necondiționată” a trupelor ruse
Marina americană lansează programul de parteneriat în Orientul Mijlociu – Libanul prima țară implicată
Criza submarinelor franco-australiene | Franţa, declaraţie controversată: Dialogul politic este inexistent în cadrul NATO
Submarinul rusesc Stary Oskol și-a încheiat misiunea în Marea Mediterană și a început deplasarea spre Marea Neagră
Ministerul apărării din Lituania recomandă consumatorilor să evite cumpărarea de telefoane mobile chinezeşti
Șefii diplomațiilor din Franța și SUA se vor întâlni în încercarea de a pune capăt crizei submarinelor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro