Rusia, gata să efectueze noi atacuri asupra infrastructurii energetice ucrainene: De ce are nevoie Ucraina pentru a se apăra?
Forțele ruse de ocupaţie efectuează recunoașteri ale instalațiilor energetice ucrainene în vederea efectuării unor atacuri suplimentare. Forțele Armate Ucrainene se pregătesc intensiv pentru astfel de acțiuni, a precizat Andrii Iusov, reprezentant al Serviciului de Informații al Apărării (GUR) din Ucraina.
,,Există, de asemenea, informații potrivit cărora inamicul desfășoară, de asemenea, activități de monitorizare asupra infrastructurii energetice și există o amenințare cu privire la efectuarea unor atacuri", a precizat Iusov.
Reprezentantul GUR spune că Ucraina se pregătește intensiv pentru un astfel de scenariu. El a subliniat că ucrainenii nu trebuie să aibă aşteptări este că țara agresoare va renunța la planurile sale de a ataca industria energetică ucraineană, potrivit Ukrainska Pravda.
,,Și trebuie să o luăm această ameninţare în serios", a subliniat reprezentantul serviciilor de informații din Ucraina.
În același timp, Iusov a declarat că, în prezent, ritmul în care Rusia produce rachete nu permite refacerea stocurilor la nivelul anterior.
Oficialul ucrainean a amintit despre cel mai mare atac al rușilor, când aceștia au lansat 120 de rachete deasupra Ucrainei în același timp. În prezent, rușii sunt incapabili de așa ceva, dar rachetele și dronele lor rămân în continuare o amenințare.
"Indiferent câte dintre aceste rachete sunt, desigur, ele trebuie să fie doborâte", a declarat reprezentantul serviciilor de informații din Ucraina.
La 16 septembrie, Ministerul britanic al Apărării a raportat că se așteaptă ca Rusia să lanseze atacuri cu rachete asupra infrastructurii energetice a Ucrainei în timpul iernii, așa cum a făcut anul trecut.
Rusia ar putea relua atacurile asupra instalațiilor energetice din Ucraina, odată cu apropierea sezonului rece
De asemenea, Forțele Aeriene Ucrainene suspectează că Rusia ar putea începe să atace instalațiile din sectorul energetic din Ucraina, în contextul în care sezonul rece este tot mai aproape. Forțele ruse ar urma să folosească rachete de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune, a precizat Iurii Ihnat, purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene.
,,Putem presupune sectorul energetic va fi în vizorul inamicului. De asemenea, este necesar să ne pregătim pentru acest lucru, deoarece a sosit toamna, sezonul rece va începe în curând, iar inamicul ar putea să nu renunțe la planurile de a lovi tocmai în astfel de ținte, pe lângă cele militare'', a declarat Ihnat.
În ceea ce privește rachetele pe care le poate utiliza, Rusia dispune de aproximativ 600 de rachete de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune. Acestea sunt Kinzhal, Kalibr, Kh-101/Kh-555, Iskander M și K. Cu aceste rachete, Rusia poate ajunge în orice colț al Ucrainei. De asemenea, nu trebuie să uităm de dronele kamikaze.
În ceea ce privește alte rachete pe care armata rusă le are în arsenalul său, acestea sunt S-300, Kh-22, Onyx, Kh-35 și rachete ghidate Kh-59, aceste rachete pot fi folosite mai mult în regiunile aflate în apropierea liniei frontului prima linie.
De ce are nevoie Ucraina pentru a se apăra în faţa acestor atacuri?
Să consolideze sistemele de apărare aeriană și să aștepte sosirea avioanelor F-16, care vor putea schimba balanţă de putere în spaţiul și vor putea reduce activitatea avioanelor rusești pe fronturile de sud și de est.
Ucrainenii aşteaptă, de asemenea, vești de la Washington și de la o altă reuniune în format Ramstein cu privire la furnizarea de sisteme de apărare suplimentare, ceea ce ar putea oferi ucrainenilor o mai bună apărare aeriană
Vorbim nu numai despre sisteme cu rază lungă de acțiune (Patriot, Iris-T sau NASAMS), ci și despre așa-numitele rachete antiaeriene cu rază scurtă de acţiune, capabile să distrugă eficient dronele kamikaze Shahed.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News