Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia își aduce aliați noi în Marea Neagră. Nave de luptă ale Egiptului vor participa la exerciții comune în regiune
08 oct 2020 / 13:36
Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 08.10.2020, că reprezentanți ai Forțelor Navale din Federația Rusă și Egipt au confirmat planul exercițiului comun Podul prieteniei-2020.

“La Novorossiysk, delegații ale Forțelor Navale din Federația Rusă și Egipt au participat, timp de trei zile, la o conferință de planificare a activităților din cadrul exercițiului comun Podul prieteniei-2020”, se arată în comunicatul de presă.

“Pe parcursul exercițiului, grupuri tactice de nave de luptă din cadrul FRMN și Forțelor Navale ale Egiptului, cu sprijinul aviației, vor îndeplini misiuni comune de protejare a căilor de comunicații maritime împotriva diverselor amenințări”, au precizat reprezentanții FRMN.

În cadrul întâlnirii a fost elaborat și confirmat planul exercițiului, care va fi executat, pentru prima dată, în Marea Neagră. Marinarii ruși și egipteni, sub conducerea Statului major întrunit al exercițiului comun, vor lucra la organizarea tuturor tipurilor de pază și apărare pe mare, vor executa lansări de rachete și trageri de artilerie, vor efectua desfășurarea forțelor pe mare, ținând cont de organizarea comunicațiilor și reaprovizionarea navelor, precum și misiuni de căutare a navelor suspecte.

“Scopurile principale ale exercițiului vizează consolidarea și dezvoltarea cooperării militare dintre Forțele Navale ale Federației Ruse și Egiptului, în interesul asigurării securității și stabilității pe mare, precum și realizarea unui schimb de experiență între personalul celor două armate în respingerea diverselor amenințări în zonele de transport maritim intensiv”, au menționat reprezentanții FRMN.

 

Mișcare împotriva SUA și Marea Britanie?

 

Comentariul autorului: Aducerea, pentru prima dată, în Marea Neagră a unor nave de luptă ale Egiptului reprezintă o manevră interesantă a Federației Ruse, în contextul tensionării situației de securitate din regiune.

Probabil, reprezentanții ruși intenționează ca în acest fel să contracareze activitățile desfășurate în Marea Neagră de nave de luptă ale unor state neriverane, care fac parte din NATO (în special SUA și Marea Britanie).

În ultima perioadă, NATO și-a intensificat prezența navală în Marea Neagră. Aceasta a culminat în luna septembrie 2020, în timpul exercițiului strategic Caucaz-2020 desfășurat în sud-vestul Federației Ruse. Simultan, s-au aflat în Marea Neagră un distrugător și o navă de desant ale Forțelor Navale americane și câte o navă de cercetare din Marea Britanie și Franța.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Vehicul de tip Humvee, furat dintr-o garnizoană a Gărzii Naționale a SUA
Rusia se laudă cu conceptul unui nou portavion, botezat „UMK Varan” (Foto)
Avioanele F-35 israeliene vor participa pentru prima dată la exerciții comune în afara țării
Armata algeriană a desfăşurat manevre militare aeriene şi terestre la frontiera cu Marocul
Armata SUA a finalizat procesul de retragere a trupelor din Somalia
Securitate energetică | Nord Stream 2: O navă rusească vizată de sancţiuni americane
Gerhard Schroeder: Reunificarea Peninsulei Crimeea cu Rusia reprezintă un răspuns la extinderea NATO
Inginerii au dezvăluit date despre noul radar al avionului de generația a șasea, Tempest
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro