Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia ia în calcul modificarea doctrinei militare
29 noi, 13:46
Nikolay Patrushev, secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a declarat că doctrina militară națională a Rusiei s-ar putea schimba după ce conceptul de construcție și dezvoltare a Forțelor Armate Ruse este pregătit, relatează RIA Novosti, citat de Uawire.org.

,,Având în vedere activitatea [privind pregătirea conceptului de construcție și dezvoltare a Forțelor Armate de către departamentele de apărare], Consiliul de Securitate al Rusiei va analiza și va face propuneri președintelui [Putin] pentru a face corecții în doctrina militară a Federația Rusă, dacă este necesar ", a spus Patrushev după o întâlnire a Consiliului de Securitate al Rusiei.

În cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate rus din noiembrie, președintele rus Vladimir Putin a stabilit pentru forțele de securitate ruse pentru următorii zece ani.

Doctrina militară actuala reglementează direcția de dezvoltare și condițiile de utilizare a forțelor armate naționale, inclusiv forțele nucleare.

Doctrina militară a Rusiei prevede că țara „își rezervă dreptul de a utiliza arme nucleare ca răspuns la utilizarea armelor nucleare și a altor tipuri de arme de distrugere în masă împotriva acesteia și / sau a aliaților săi, precum și în caz de agresiune împotriva Federației Ruse care implică utilizarea armelor convenționale atunci când însăși existența statului este în pericol ".

Actuala doctrină militară a Rusiei, lansată la sfârşitul anului 2014, menţionează "consolidarea capacităţilor ofensive ale NATO direct la frontierele ruse şi măsurile luate în vederea amplasării unui sistem global de apărare antirachetă" în Europa de Est.

Moscova a denunţat de mai multe ori decizia Alianţei de a poziţiona trupe în mai multe state membre situate la frontierele ruse, precum ţările baltice sau Polonia, dar şi proiectul american de instalare a unui scut antirachetă în Europa de Est.

De ce actualizarea doctrinei militare ar putea avea loc în 2020?

Există câteva motive pentru care armata rusă ar putea elabora o doctrină militară actualizată anul viitor: 2020 a fost mult timp un an de referință pentru strategii militari ruși, percepțiile amenințărilor rusești s-au întărit în ceea ce privește Statele Unite, iar Rusia pare să intre într-un ciclu de actualizarea a mai multor documente strategice de securitate națională.

Ştiri Recomandate

Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe
Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic
EXCLUSIV
Turcia se deplasează spre Libia, ochind gazul din Mediterană
Criza rachetelor S-400. Turcia ar putea închide baza aeriană Incirlik, ca răspuns la sancţiunile SUA