Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Rusia ignoră pandemia de COVID-19 | Organizează repetiţii cu mii de militări pentru parada de "Ziua Victoriei, din 9 mai" (Video)
02 apr, 15:18
Rusia pare că tratează cu superficialitate pandemia de COVID-19, continuând pregătirile şi repetiţiile pentru parada militară organizată în Piaţa Roşie din Moscova la 9 mai pentru celebrarea a 75 de ani de la victoria din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Parada de Ziua Victorie, eveniment propagandistic organizat de Rusia, în fiecare an pe 9 mai, în Piaţa Roşie din Moscova, va avea şi anul acesta loc în toată ţara şi implică participarea a mii de soldați, aeronave militare şi tehnică militară grea.

În prezent, aproape 15.000 de soldați din Moscova se pregătesc pentru Parada de Ziua Victorie.

În urmă cu două zile, un număr imens de soldaţi, câteva mii, au participat la repetiţii fără a avea măştii de protecţie şi stând la foarte mică distanţă unul de celălalt, chiar dacă autoritățile ruse au impus interdicții privind organizarea de adunări mai mari de 50 de persoane.

Citeşte şi: Ruşii vor ca Parada de Ziua Victoriei să nu fie eclipsată de exerciţii militare NATO

Ţinând cont că vorbim de un eveniment propagandistic, considerat unul dintre cele mai importante sărbători naţionale, nici vorbă ca Rusia să se gândească în acest moment să anuleze definitiv desfăşurarea în acest an a paradei militare de Ziua Victoriei.

Posibilitatea de a anula parada este examinată, dar, deocamdată, nu a fost luată o decizie în acest sens

Acest anunț a fost făcut de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin. Kremlinul nu exclude posibilitatea anulării paradei de 9 mai.

,,Evident că se discută această chestiune. Deocamdată, nu a fost luată nicio decizie. Pregătirile sunt în desfășurare", a declarat reporterilor, in urma cu o saptamana, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Pandemia de COVID-19 cu care şi Rusia se confruntă (ascunzând numărul persoanelor infectate şi decesele provocate de noul coronavirus, clasificându-le drept fiind cauzate de pneumonie), ar putea aduce câteva modificări privind planificarea paradei militare organizată în Piaţa Roşie din Moscova la 9 mai.

Astfel, Kremlinul și Ministerul rus al Apărării au început să ia în considerare scenarii alternative pentru organizarea evenimentului, cel puţin asta precizează RBC, citând surse familiarizate cu acest subiect.

În special, autoritățile de la Moscova au luat în considerare opțiunea de a amâna parada pentru toamnă. O altă opțiune este organizarea parade de Ziua Victoriei așa cum ar trebui să fie,pe 9 mai, dar fără spectatori. 

Ştiri Recomandate

Rusia are noi interese strategice în Libia. Generalul Gregory Hadfield: Avioanele aduse din Siria, suport militar pentru mercenarii din Grupul Wagner
Criza rachetelor S-400. Rusia este nerăbdătoare şi așteaptă să livreze Turciei cel de-al doilea lot de sisteme de apărare aeriană
Document strategic: Rusia a inclus armele dislocate în spațiu în categoria ameninţărilor militare
Germania susţine participarea Ucrainei la Programul Parteneriatului Consolidat al NATO
Ambasada Rusiei la Bucureşti promovează teorii ale conspiraţiei. Informaţii despre presupuse experimente efectuate de cercetători americani în Ucraina
Şeful diplomaţiei germane: Manifestaţiile paşnice din SUA sunt ''mai mult decât legitime''
Situația degenerează în SUA. Polițiști împușcați de protestatari
Zaharova spune că teoria implicării Rusiei în protestele din SUA e 'manipulare murdară'