Două bombardiere strategice rusești Tu-95MS au survolat Marea Japoniei, ca răspuns la vizita în Ucraina a premierului Kishida
Două avioane bombardiere strategice rusești au survolat Marea Japoniei timp de mai bine de șapte ore, a anunțat marți ministerul rus al Apărării.
Anunțul ministerului rus al Apărării vine în timp ce premierul japonez Fumio Kishida se află în drum spre Kiev pentru o vizită surpriză.
Avioanele Tupolev Tu-95MS sunt capabile să transporte arme nucleare, iar Moscova le zboară în mod regulat peste apele internaționale din Arctica, Atlanticul de Nord și Pacific, ca dovadă de forță, scrie Reuters.
Totuși, momentul ales pentru cel mai recent zbor este mai mult decât o coincidență, întrucât prim-ministrul japonez Fumio Kishida urmează să ajungă la Kiev, pentru a-și arăta solidaritatea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenskii în războiul împotriva Rusiei.
Kishida vine direct din India unde a anunțat un plan-gigant, de 75 de miliarde de dolari, pentru susținerea statelor din Asia-Pacific.
Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a sosit, marţi, în capitala ucraineană, pentru a purta discuţii cu preşedintele Volodimir Zelenski - potrivit unor informaţii difuzate de postul de televiziune NHK. Kishida a ajuns cu trenul în capitala Ucrainei, în jurul prânzului, fiind întâmpinat în gară de ministrul adjunct al afacerilor externe, Emine Djaparova, şi de ambasadorul Japoniei.
Rusia spune că bombardierele strategice au efectuat un „zbor planificat”, fiind escortat de avioane de vânătoare. Traseul a fost realizat cu respectarea strictă a legislației internaționale și a fost realizată pe ape neutre, a ținut să specifice ministerul apărării.
Zborurile bombardierelor rusești nu sunt ceva nou. În februarie , forțele de apărare aeriană nord-americane au fost trimise să intercepteze mai multe bombardiere strategice și avioane de luptă rusești în timp ce survolau spațiul aerian internațional din apropierea peninsulei Alaska.
Japonia, care are propria sa dispută teritorială cu Moscova cu privire la insulele din nordul Pacificului, care datează de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, este un aliat cheie al Statelor Unite ale Americii și un membru al Grupului celor Șapte democrații bogate și s-a alăturat Sancțiuni occidentale împotriva Rusiei.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News