Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Rusia, plan pentru contracararea NATO în Balcani. Bază militară și echipamente pentru Est
07 aug 2019 / 19:07
Prezența NATO în Balcani și în Europa de Est irită Rusia care încearcă să își sporească influența în zonă și să contracareze Alianța-Nord Atlantică.

În acest sens, jurnaliștii de la Express amintesc de mișcarea efectuată în urmă cu câteva săptămâni de Federația Rusă, când Moscova a decis să doneze Serbiei șase avioane de vânătoare MiG-29, 30 de tancuri de luptă și 30 de blindate BRDM-2.

 

Rusia vrea bază militară în Bosnia sârbă

 

Influența pe care Rusia vrea să și-o consolideze de ani în Estul Europei poate fi observată și prin numeroasele exerciții militare pe care rușii le fac în Marea Neagră, dar mai ales anexarea Crimeei și militarizarea peninsulei.

Rusia își consolidează relație cu Serbia și se apropie de aceasta, iar ca răspuns la prezența NATO în regiune, Moscova va urma să își ridice o bază militară în Bosnia și Herțegovina, mai exact în Republica Srpska (n.r. - Republica Sârbă Bosniacă), una din cele două entități politice din Bosnia și Herțegovina. O asemenea posibilitate nu este nouă, ea a mai fost vehiculată de mai mult timp, dar pare din ce în ce mai plauzibilă în coroborare cu decizia Kremlinului de a dona echipament militar Serbiei.

 

SUA au deja bază în Kosovo

 

Așa cum subliniază corespondentul Die Welt, Boris Kalnoki, situația ar putea deveni explozivă în Balcani. În timp ce NATO se bazează mai ales pe Albania, Croația și Kosovo dintre statele fostei Iugoslavii, Rusia se concentrează asupra Serbiei și entităților sârbe din regiune, mai ales din Bosnia și Herțegovina.

Situația ar putea degenera mai ales în contextul în care SUA dețin în Kosovo una din cele mai mari baze militare - Camp Bondsteel. Și, să nu uităm, relațiile dintre Serbia și Kosovo, aflată sub protectorat american, se află din nou într-un punct îngrijorător după ce Kosovo a anunțat că intenționează să își creeze o armată proprie iar Serbia nu s-a ascuns în a afirma că e pregătită să răspundă militar.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Franţa mobilizează două avioane Rafale şi două nave militare în estul Mediteranei
'Acord de pace istoric', semnat de Israel și EAU, sub egida SUA
Erdogan acuză politica lui Macron și spune că Franța are intenții coloniale în Liban
O fregată a Greciei și una a Turciei s-au ciocnit, în timp ce navele turce escortau nava de explorare
MApN vine cu clarificări în procesele dintre pensionarii militari și minister. Ciucă a cerut Curții de Conturi să efectueze verificări
Sursă foto: MoD of The Republic of Armenia Facebook
EXCLUSIV
Noi detalii despre luptele dintre Azerbaidjan și Armenia: Azerii au atacat inclusiv cu luptători ai forțelor speciale
'Mascații' au descins la un coleg din forțele speciale SIAS. Din greșeală
Ca la carte. Intervenție de manual a poliției din Italia, unde un egiptean a luat ostatic un polițist, chiar în Domul din Milano (Video)
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro