Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia simulează distrugerea unor nave inamice în timp ce o grupare navală a NATO e în Marea Neagră
18 Martie, 22:08
Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 18.03.2021, echipaje ale bombardierelor de front Su-24M ale Aviației navale și apărării antiaeriene a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat un exercițiu privind distrugerea navelor adversarului convențional în acvatoriul Mării Negre.    

Potrivit scenariului exercițiului, pe timpul primei etape, drone de cercetare Forpost din compunerea Aviației navale a FRMN au descoperit un detasament de nave al adversarului într-un raion maritim din vestul Mării Negre.

Datele obținute din cercetare au fost transmise către două bombardiere Su-24M aflate în serviciul de luptă, iar echipajele aeronavelor au executat un atac cu bombe asupra navelor adversarului, cu întrebuințarea practică a bombelor de aviație de tip OFAB-250-270.

Din comunicatul oficial rezultă că exercițiul a fost unul planificat, efectuat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei.

Comentariul autorului: Deși în informarea oficială se susține că exercițiul a fost unul dinainte planificat, cel mai probabil acesta s-a desfășurat pe fondul prezenței în Marea Neagră a Grupării navale permanente 2 a NATO (SNMG-2), care se pregătește pentru participarea la exercițiul internațional Sea Shild 21. Acesta este organizat de Forțele Navale Române și se va desfășura în perioada 19-29 martie.

Bombardierele de front Su-24M aparțin Regimentului 43 Aviație de Asalt - Saki din cadrul Aviației navale a FRMN. În compunerea regimentului se află două escadrile de aviație, dotate cu 12 avioane de vânătoare Su-30SM și, respectiv, 12 avioane de bombardament Su-24M și de cercetare Su-24MR.

Dronele de tip Forpost provin de la Regimentul 318 Aviație Mixtă - Kacha al Aviației navale a FRMN. Regimentul este structurat în trei escadrile de aviație, dotate cu avioane (Be-12 și An-26), elicoptere (Mi-8 și Ka-27) și drone (Forpost).

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro