Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia transferă două submarine și trei platforme purtătoare de rachete Kalibr din Marea Baltică în Oceanul Pacific
17 aug, 14:37
Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 17.08.2021, că, în zilele următoare, submarinele diesel-electrice Petropavlovsk-Kamchatsky și Volkhov, Proiect 636.3, vor începe transferul interflote de la Flota din Marea Baltică la Flota din Oceanul Pacific.

“Transferul interflote va începe în zilele următoare. Deplasarea către locul de dislocare permanentă se va face prin Marea Mediterană și Canalul Suez”, a precizat sursa.

Submarinele destinate Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP) au fost construite la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg, parte a Corporației Întrunite Constructoare de Nave (OSK). Este vorba despre primele două submarine Proiect 636.3 comandate și construite pentru FROP.

Serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) a anunțat că echipajele submarinelor au îndeplinit misiuni speciale de curs L-1 și L-2 în acvatoriul Mării Baltice. Potrivit practicilor curente, echipajele submarinelor îndeplinesc misiuni de curs L-2 înaintea plecării în marșuri de lungă durată.

În prezent, transferul interflote de la FRMB la FROP este realizat și de corveta purtătoare de rachete Gremiascii, Proiect 22385, construită la Șantierul Naval Nordic.

G Ad:

Potrivit datelor furnizate de sursele deschise, toate cele trei platforme navale (submarinele și corveta) sunt purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr.

Comentariul autorului: Corveta Gremiascii a fost introdusă în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse pe 29 decembrie 2020. Transferul acesteia către FROP se realizează pe aceeași rută pe care se vor deplasa și submarinele, respectiv Marea Mediterană și Canalul Suez.

În prezent, corveta face parte dintr-un detașament de nave, care mai include distrugătorul Viceamiral Kulakov al Flotei de Nord și dragorul Vladimir Emelianov al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

După cum a informat agenția Tass, pe 13 august, detașamentul de nave se afla în Canalul Mânecii, deplasându-se în direcția sud. Probabil, în Marea Mediterană, navele urmează să îndeplinească misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

În ceea ce privește submarinele Proiect 636.3 trebuie spus faptul că, în prezent, Șantierul Naval al Amiralității îndeplinește o comandă privind construirea unei serii formate din șase submarine de acest tip pentru FROP.

Primul submarin, B-274 Petropavlovsk-Kamchatsky, a fost introdus în dotarea flotei pe 25.11.2019, iar cel de-al doilea, B-603 Volkhov, pe 24.10.2020.

Al treilea submarin, B-602 Magadan a fost lansat la apă pe 26.03.2021 și se află în teste pe mare, în timp ce al patrulea submarin, B-588 Ufa, se estimează că va fi lansat la apă în lunile noiembrie sau decembrie ale acestui an.

Construcția ultimelor două submarine de acest tip, Mozhaysk și Yakutsk, este planificată să înceapă înainte de sfârșitul anului 2021.

Ca și în cazul corvetei Gremiascii, este de așteptat ca, în timpul transferului interflote, submarinele Petropavlovsk-Kamchatsky și Volkhov să facă o escală în portul Tartus din Siria și să îndeplinească misiuni în cadrul Grupării navale operative din Marea Mediterană. Este posibil chiar, ca deplasarea submarinelor FROP să determine și noi mișcări ale celor șase submarine similare ale FRMN, în scopul asigurării deplasării la reparații în Marea Baltică a ultimelor două submarine, Kolpino și Veliky Novgorod, aflate în prezent în Marea Neagră.

 

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro