Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia va acorda un împrumut de 1,5 miliarde de dolari către Belarus
14 sep 2020 / 20:29
Rusia va acorda Belarusului un credit de stat în valoare de 1,5 miliarde de dolari, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-o întâlnire cu omologul său din Belarus, Alexander Lukașenko.

"Am convenit că Rusia va acorda Belarusului un credit de stat în valoare de 1,5 miliarde de dolari în această situație dificilă și o vom face. Din câte știu, miniștrii noștri de finanțe abordează această problemă la nivel profesional", a spus Putin. 

Vladimir Putin speră că informațiile despre împrumutul rus către Belarus vor avea un efect asupra piețelor financiare. "Nu întâmplător am menționat împrumutul pe care Rusia intenționează să îl acorde Belarusului în viitorul apropiat. Sper că acest lucru va avea un efect adecvat asupra piețelor financiare", a mai spus liderul rus, transmite TASS.

De asemenea, președintele rus i-a sugerat omologului său din Belarus că ar trebui depuse eforturi pentru restabilirea comerțului, care a scăzut din cauza pandemiei. "Acum avem ocazia să discutăm despre toate într-un mod calm, dar în primul rând ar trebui să discutăm probleme economice", a spus Putin. El a atras atenția asupra faptului că schimburile comerciale dintre cele două țări a scăzut cu peste 21%, menționând că „este un declin semnificativ”.

Ministrul de finanțe din Belarus, Yuri Seliverstov, a declarat cu mai multă vreme în urmă că țara va rambursa un total de aproximativ 3,6 miliarde de dolari din datoria sa valutară în acest an, din care 2 miliarde de dolari au fost deja plătiți. Conform datelor furnizate de Ministerul de Finanțe din Belarus, începând din iulie 2020, datoria externă a Belarusului se ridica la 18 miliarde de dolari.

Citește și: Lukașenko spune că Belarusul e pregătit să intre pentru Rusia într-un război împotriva Occidentului

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro