Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia va construi un nou radar anti-rachete pe Peninsula Ciukotsk până în 2030
12 ian, 13:52
Cel mai nou radar de avertizare pentru atacul cu rachete, Yakhroma, va fi construit în Marea Ciukotsk până în 2030, a declarat o sursă din complexul militar-industrial. "Radarul va funcționa în modul automat, fără personal prezent permanent la instalație", a spus sursa.

La sfârșitul lunii decembrie 2020, ministrul Apărării, Serghei Shoigu, a declarat la ședința consiliului ministerial al Apărării că va începe construirea radarului Yakhroma în Sevastopol, Crimeea, în 2021.

O sursă din complexul militar-industrial a declarat pentru TASS că Yakhroma nu are egal în lume. Acesta va funcționa în patru frecvențe: metru, centimetru, decimetru și milimetric și are un câmp vizual de 270 de grade.

În prezent, sistemul de avertizare împotriva atacurilor rachete din Rusia este format din două linii: un grup de patru sateliți Tundra și o rețea terestră de radare Voronezh, care monitorizează toate direcțiile potențial riscante. Sarcina principală a sistemului este de a urmări și identifica cu promptitudine rachetele balistice lansate asupra teritoriului Rusiei sau aliaților săi.

Citește și: Rusia va instala în Crimeea o stație de radiolocație ultraperformantă

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro