Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Rusia va efectua exerciții militare strategice cu lansări de rachete balistice
14 oct 2019 / 14:40
Ministerul rus al Apărării a anunţat că exerciţii militare, cu participarea a 12.000 de militari ai Forţelor Armate Ruse, vor avea loc, în perioada 15-17 octombrie, în Rusia.

În jur de 12.000 de militari din Rusia, 213 sisteme de artilerie, 105 aparate de zbor, cinci lansatoare de rachete, până la 15 nave de suprafață și cinci submarine, 310 unități de echipament militar special, vor participa, în perioada 15-17 octombrie, la exerciţiul militar condus de Forţele Armate Ruse şi Statul Major al Armatei Ruse, care se vor desfăşura în teritoriile Rusiei, potrivit Rador.

,,Între 15 și 17 octombrie va avea loc un exercițiu de comandă strategică pentru creşterea nivelului capacității de luptă a forțelor armate, gestionarea şi creșterea capacităţii operaţionale şi implementarea unor noi strategii ale Forțelor Armate Ruse. Obiectivele exercițiului sunt verificarea nivelului de pregătire atins de militarii ruşi, îmbunătățirea abilităților personalului militar superior și operațional în organizarea de comenzi și a controlului forțelor aflate în subordine", transmite Agenţia de presă RIA NOVOSTI, care citează un comunicat remis de Ministerul rus al Apărării.

De asemenea, se mai specifică că, în timpul exercițiului, se vor efectua lansări de rachete balistice de la diverse baze militare ruse. Potrivit unor informaţii recente, piloții Forțelor Aeriene mixte din cadrul Districtului Militar Estic au efectuat exerciţii militare, constând în misiuni de interceptare de la bordul avioanelor MIG-31, bombardierelor multifuncționale Su-35S și Su-34 şi au efectuat exerciții deasupra apelor teritoriale ruse ale Mării Japoniei.

Ştiri Recomandate

Nicolae Ciucă: Parteneriatul Strategic cu SUA este un pilon esenţial al securităţii României
Premierul Netanyahu spune că nu va rata oportunitatea anexării unor părţi din Cisiordania
Specialişti MApN, misiune în Alabama | Ciucă: Când e nevoie, suntem în măsură să ne sprijinim unii pe alţii
Ministerul Apărării din R.Moldova, în proces de tranziție la faza II a Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare
Mercenarii ruși din Libia, puşi pe fugă de către forțele armate ale Guvernului Libian de Uniune Naţională
Nava de asalt Pyotr Morgunov a reluat testele pe mare
Primul petrolier iranian a ajuns în Venezuela
Pandemia COVID-19 | O echipă de 15 specialiști din MApN a plecat în SUA pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama (Foto/Video)