Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia vrea să operaționalizeze al doilea regiment de rachete hipersonice Avangard, până în 2023
Cu ocazia Zilei unice de acceptare a producției militare, pe 10.08.2021, la Moscova, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a fost informat, că al doilea regiment dotat cu rachete balistice intercontinentale cu blocuri de luptă hipersonice Avangard va intra în serviciul de luptă în anul 2023.

“În perioada următoare, respectiv până în 2023, se are în vedere introducerea în serviciul de luptă a încă unui regiment de rachete din cadrul Diviziei 13 Rachete dotat cu complexe de rachete cu destinație strategică Avangard”, a declarat comandantul diviziei, general maior Andrei Cherevko. 

Potrivit precizărilor acestuia, până la sfârșitul anului 2021, se va încheia desfășurarea primului regiment dotat cu Avangard.

În prezent, au loc lucrări pentru pregătirea a două instalații de lansare a rachetelor bazate în silozuri. Reînzestrarea regimentului se desfășoară conform graficului. Încărcarea rachetelor în instalațiile de lansare și trecerea acestora în stare de luptă este planificată în trimestrul patru al acestui an”, a menționat Cherevko.

La începutul lunii decembrie 2019, reprezentanții Ministerului rus al Apărării au anunțat că, lângă Orenburg, a fost introdus în serviciul de luptă primul regiment dotat cu rachete Avangard.

G Ad:

Noul complex rusesc de rachete strategice cu blocuri de luptă hipersonice Avangard a fost dezvoltat de societatea NPO Mashynostroienia din Reutov. Racheta dezvoltă o viteză de 27 de Mach.

Potrivit declarațiilor reprezentanților ruși, Avangard reprezintă o reacție la desfășurarea sistemului american de apărare antirachetă.

Inițial, blocurile de luptă Avangard sunt instalate pe rachetele balistice intercontinentale de tip UR-100N UTTH. Ulterior, acestea vor fi amplasate pe noile rachete balistice intercontinentale de tip Sarmat.

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
SUA reconfirmă susținerea Ucrainei în conflictul cu Rusia. Austin încheie în România turneul statelor din zonă aflate “pe linia frontului cu Rusia”
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro