Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sateliți de cercetare Sentinel ai Uniunii Europene ar fi fost atacați de pe teritoriul Rusiei
26 iul, 19:30
Potrivit datelor publicate de mass media ruse, unul din sateliții Sentinel-1 lansat de Agenția Spațială Europeană ar fi fost puternic atacat de stațiile de război electronic din Rusia. Probleme în funcționarea acestuia au apărut joi, 22 iulie, când dispozitivul explora peninsula Crimeea și zona Donbas.
Sistem de război electronic rus Triada, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Anumite defecțiuni au fost observate și la celălalt satelit al misiunii Sentinel-1, care “stă de veghe” în tandem cu primul satelit. Ambii au fost lansați în cadrul programului Copernicus al Uniunii Europene, destinat observării Pământului.

 

Moscova a avertizat că sateliții reprezintă o amenințare pentru Rusia și China

 

2. -imagine fara descriere- (sentinel-rusia-sateliti-razboi-electronic_14109300.jpg)

G Ad:

Rusia a avertizat anterior că datele obținute cu ajutorul sateliților din constelațiile Sentinel-1 și Sentinel-2 reprezintă o amenințare pentru Forțele Navale ale Rusiei și Chinei.

Cei doi sateliți Sentinel-1 sunt destinați observării Pământului de pe o orbită joasă (693 km). Funcțiile principale ale acestora constă în obținerea de fotografii de înaltă rezoluție, precum și în cercetarea Pământului cu ajutorul undelor electromagnetice din banda C (4-8 GHz) care permit o foarte bună cartografiere (radar de apertură sintetică  - C-SAR), având aparatura de emisie/recepție centrată pe frecvența de 5,5 GHz.

Dificultățile cu care se confruntă astfel de sisteme satelitare constau în faptul că, pe lângă reflexia semnalelor proprii, recepționează și alte semnale inclusiv de la sisteme de bruiaj, care depreciază calitatea recepției sau o compromit total.

Sistemele rusești de război electronic Tirada-2/3 fac față cu succes unei astfel de misiuni de bruiaj. Un contract de achiziționare pentru acestea a fost încheiat în anul 2018.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro