Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sateliții militari ai Chinei și Rusiei vor fi monitorizaţi de SUA dintr-o bază cu sisteme radar, amplasată în Marea Britanie
18 iul, 16:13
În prezent au loc discuții între Statele Unite și Regatul Unit cu privire la posibilitatea construirii în Marea Britanie a unei facilități radar destinate monitorizării sateliților care orbitează Pământul din punct de vedere al potențialelor amenințări, inclusiv a atacurilor provenite din China și Rusia, a declarat locotenent-colonel Jack Walker din cadrul Forțelor Spațiale ale SUA, pentru BBC .
Foto: Radarul de la Fylingdales

Walker a declarat că Marea Britanie și SUA poartă discuții privind amplasarea radarelor „posibil în Scoția sau mai la sud”.

Baza va include 10-15 antene parabolice de dimensiuni mari (neprecizate), pentru urmărirea activităților sateliților, și 4-6 antene pentru comunicații, acoperind o suprafață de aproximativ 1 kilometru pătrat.

Proiectul se numește Deep Space Advanced Radar Capability (DARC - capabilități radar avansate pentru cercetarea în profunzime a spațiului). Acesta este dezvoltat la Centrul pentru sisteme spațiale și rachete al SUA.

În total, este planificat să fie construite trei astfel de facilități la nivel global, câte una în Marea Britanie, Australia și Texas.

G Ad:

Scopul bazei îl reprezintă „detectarea și urmărirea țintelor care ar putea reprezenta amenințări la adresa obiectivelor noastre de mare valoare”, a explicat ofițerul american. Acestea "ar putea fi de la chinezi, ar putea fi de la ruși, ar putea fi antisatelit sau ar putea fi resturi din spațiu", a adăugat Walker.

DARC nu este însă prima bază de monitorizare militară americană din Marea Britanie. SUA și Regatul Unit exploatează împreună sistemul de avertizare timpurie împotriva rachetelor balistice instalat în cadrul bazei aeriene Fylingdales a Royal Air Force, din North York Moors.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro