Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

SBU va bloca toate site-urile care ameninţă securitatea naţională a Ucrainei
12 feb 2019 / 18:00
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) va începe să blocheze site-urile suspectate de subminarea securității naționale a țării înainte de alegerile prezidențiale din 31 martie 2019 - a anunţat Oleksandr Klimciuk, șeful unui departamentului pentru securitatea informațională din cadrul SBU, informează Rador.
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU)

Potrivit lui Klimciuk, SBU va lua astfel de măsuri ca răspuns la atacurile informaţionale şi cibernetice, în special din Rusia, în contextul în care, în ultimul timp, Kievul a depistat grupuri de agitatori online care colaborează cu partea rusă și primesc recompense pentru a discredita procesul electoral din Ucraina.

,,Informațiile disponibile Serviciului de Securitate indică faptul că serviciile speciale rusești se vor concentra pe agresiune hibridă: atacuri cibernetice, atacuri asupra spațiului cibernetic și a infrastructurii critice. De asemenea, vor încerca să promoveze știri false şi vor recurge la atacuri asupra spațiului informațional" - a afirmat Klimciuk.

Acesta a menţionat că SBU deţine informații potrivit cărora serviciile speciale ale Federației Ruse pregătesc atacuri cibernetice de amploare înaintea și în timpul alegerilor prezidențiale din Ucraina.

,,Serviciile ruseşti ar putea viza sistemele electronice directe ale Comisiei Electorale Centrale, dar pot ataca şi infrastructura critică, precum transportul, comunicațiile, finanțele și energia" - a explicat Klimciuk.

Reprezentantul SBU a dezvăluit că, în ultimul an, Kievul a blocat aproximativ 2.000 de conturi false.

,,Aproximativ 200 de site-uri de propagandă rusă au fost propuse pentru a fi sancţionate, iar anul acesta au mai existat astfel de recomandări, în cazul a 100 de site-uri care, în viitorul apropiat, vor fi blocate prin decizie a Consiliului de Securitate şi prin decret prezidențial" - a adăugat Oleksandr Klimciuk.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

General ucrainean: Rusia şi-a consolidat prezenţa militară cu 1.100 de tancuri şi 2.600 de vehicule blindate în apropierea graniței cu Ucraina
Serbia a primit drone din China. Belgradul a prezentat dronele CH-92A (Foto/Video)
Turcia: Racheta de croazieră anti-navă ATMACA a trecut ultima etapă de testare (Video)
Vladimit Putin plânge după URSS: Constituţia lui Lenin a fost ''o bombă cu efect întârziat''
Serviciu militar voluntar | Ministrul german al apărării se opune revenirii la serviciul militar obligatoriu
Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro