Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scutul american antirachetă din Polonia prinde contur
12 aug, 14:13
Cea mai nouă bază antirachetă a SUA din Redzikowo, Polonia va fi gata până la sfârșutul anului 2020. Aceasta va reprezenta baza pentru sistemul de apărare Aegis.

Situat în partea de nord-vest a Poloniei, sistemul de apărare a rachetelor terestre din cadrul Marinei este construit chiar în afara orașului Redzikowo și este rezultatul inițiativei din 2009, denumit Sitemul Adaptiv de Apărare European (EPAA).

EPAA reprezintă capacitatea de apărare împotriva rachetelor balistice pentru a apăra Europa împotriva amenințărilor provenite din afara zonei euro-atlantice.

Facilitatea de sprijin de la Redzikowo este o demonstrație tangibilă a angajamentului Statelor Unite pentru securitatea colectivă în Europa. Este cea mai nouă instalație a Marinei, prima instalație americană din Polonia. Tot aici își are sediul și Batalionul de protecție a forței NATO de la baza militară Redzikowo.

Sitemul Aegis Ashore de la Redzikowo este faza a III-a a Europei Phased Adaptive Approach și reprezintă contribuția națională voluntară a Statelor Unite la Apărarea NATO de rachetelor balistice. Aegis Ashore din Polonia extinde astfel capacitatea defensivă de protejare a teritoriilor, a populației și forțelor europene NATO de amenințările cu rachete balistice provenite din afara zonei euro-atlantice.

Sistemul este proiectat pentru a detecta, urmări, angaja și distruge rachetele balistice în zbor. Acesta folosește interceptorul Standard Missile-3 (SM-3), care nu poartă focos exploziv, pentru a intercepta și distruge o rachetă inamică, ciocnindu-se cu ea la viteză mare.

Vezi și: Baza de la Deveselu: NATO anunţă finalizarea actualizării tehnice a sistemului antibalistic american Aegis 

Ştiri Recomandate

SUA: Sistemul MK-41 care a lansat racheta, o altă versiune față de cel din România
Turcia, reacție după ce avioanele rusești au atacat un convoi militar turc
Putin, asigurări după explozia rachetei: Nu există niciun risc
Avioane F/A-18 Hornet elvețiene au escortat un Il-96 în care se afla delegația Rusiei - VIDEO
SUA au lansat o rachetă interzisă de tratatul INF. Țintă lovită cu precizie după 500 km de zbor
Leș: F-16 și Patriot asigură o capacitate ridicată de apărare a României. Eforturi pentru o tehnică modernă
Exercițiu naval israelian de amploare
Un grup britanic probează participarea militarilor ruși în conflictele din Ucraina - Video