Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scutul american antirachetă din Polonia prinde contur
12 aug, 14:13
Cea mai nouă bază antirachetă a SUA din Redzikowo, Polonia va fi gata până la sfârșutul anului 2020. Aceasta va reprezenta baza pentru sistemul de apărare Aegis.

Situat în partea de nord-vest a Poloniei, sistemul de apărare a rachetelor terestre din cadrul Marinei este construit chiar în afara orașului Redzikowo și este rezultatul inițiativei din 2009, denumit Sitemul Adaptiv de Apărare European (EPAA).

EPAA reprezintă capacitatea de apărare împotriva rachetelor balistice pentru a apăra Europa împotriva amenințărilor provenite din afara zonei euro-atlantice.

Facilitatea de sprijin de la Redzikowo este o demonstrație tangibilă a angajamentului Statelor Unite pentru securitatea colectivă în Europa. Este cea mai nouă instalație a Marinei, prima instalație americană din Polonia. Tot aici își are sediul și Batalionul de protecție a forței NATO de la baza militară Redzikowo.

Sitemul Aegis Ashore de la Redzikowo este faza a III-a a Europei Phased Adaptive Approach și reprezintă contribuția națională voluntară a Statelor Unite la Apărarea NATO de rachetelor balistice. Aegis Ashore din Polonia extinde astfel capacitatea defensivă de protejare a teritoriilor, a populației și forțelor europene NATO de amenințările cu rachete balistice provenite din afara zonei euro-atlantice.

Sistemul este proiectat pentru a detecta, urmări, angaja și distruge rachetele balistice în zbor. Acesta folosește interceptorul Standard Missile-3 (SM-3), care nu poartă focos exploziv, pentru a intercepta și distruge o rachetă inamică, ciocnindu-se cu ea la viteză mare.

Vezi și: Baza de la Deveselu: NATO anunţă finalizarea actualizării tehnice a sistemului antibalistic american Aegis 

Ştiri Recomandate

F-35, dotat cu arme laser? Vești proaste pentru Rusia
Coreea de Sud se laudă cu avionul F-35A distrugând, într-un videoclip, un sistem nord coreean de rachete intercontinentale Hwasong-14
La summitul de la Paris președintele Vladimir Putin a fost însoțit în permanență de șase membrii ai forțelor speciale
Psihologi recrutaţi de Armata Română au depus jurământul
Cehia repară elicopterele Mi-17 ale Forțelor Aeriene din Burkina Faso
Rebelii houthi au doborât o dronă a Arabiei Saudite
Congresul american interzice Pentagonului dezvoltarea armelor interzise prin Tratatul INF fără prezentarea unui raport complet
Premierul Bulgariei: În regiunea noastră, NATO este singurul garant al securităţii