Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Şeful Pentagonului apără demiterea comandantului USS Theodore Roosevelt
06 apr, 08:11
Ministrul american al apărării, Mark Esper, a sprijinit duminică decizia de revocare a comandantului portavionului nuclear USS Theodore Roosevelt care a tras un semnal de alarmă pentru a obţine evacuarea navei sale contaminate de coronavirus, notează AFP.
portavionul american USS Theodore Roosevelt

Mark Esper, vizibil stânjenit, s-a ferit să îşi asume pe deplin această sancţiune şi a refuzat să spună dacă a beneficiat de adeziunea statului-major militar. Secretarul Marinei americane, Thomas Modly, "a luat o decizie dificilă (...) Am încredere deplină în el şi în comandanţii US Navy. Iar eu sprijin decizia lor", a afirmat şeful Pentagonului pe canalul ABC. De asemenea, Mark Esper a refuzat să spună dacă preşedintele Donald Trump a influenţat în luarea deciziei.

 

Trump, revoltat

 

Comandantul navei, Brett Crozier, a fost demis din funcţie joi după ce le-a scris comandanţilor Flotei SUA din Pacific o scrisoare de patru pagini cerând intrarea în carantină a 90% din echipaj pe insula Guam din Pacific, în urma mai multor cazuri de COVID-19 înregistrate la bord. "Nu suntem în război. Nu există niciun motiv ca marinarii să moară", a scris Brett Crozier într-o această scrisoare apărută în San Francisco Chronicle. Un gest care nu a fost pe placul preşedintelui american. "Este îngrozitor ce a făcut el, să scrii o scrisoare", a comentat Donald Trump sâmbătă în cursul briefingului său de presă cotidian pe tema coronavirusului, transmite Agerpres.

 

Democrații sunt contrariați

 

Demiterea imediată fără o anchetă oficială a lui Brett Crozier, aclamat de marinarii săi la plecarea de pe navă, a fost aspru criticată, în special de mai mulţi congresmeni democraţi. "Comandantul Crozier a fost credincios datoriei sale, marinarilor săi şi ţării sale", a scris vineri pe Twitter candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden. "Conducerea Marinei a trimis un mesaj arid despre modul de a spune adevărul celor care au puterea", a adăugat Biden. "Administraţia Trump este cea lipsită de judecată, nu un ofiţer curajos care a căutat să-şi protejeze marinarii", a mai afirmat Joe Biden.

Duminică, Mark Esper a precizat că o anchetă este în curs şi că numai 155 de marinari au fost testaţi pozitivi la coronavirus, prezentând doar "simptome moderate", dintr-un total de 4.865 de membri ai echipajului.

În prezent în carantină pe insula Guam, Brett Crozier ar fi fost testat şi el pozitiv la coronavirus, a anunţat duminică New York Times, o informaţie neconfirmată deocamdată de US Navy.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro