Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Şeful spionajului militar american: Armata rusă reprezintă o amenințare existențială pentru SUA
30 apr, 11:51
Directorul Agenției de Informații pentru Apărare, generalul Scott Berrier, a declarat în cursul unei ședințe care a avut loc joi în Congresul SUA că Armata Federaţiei Ruse este o „amenințare existențială” pentru Statele Unite.
generalul Scott Berrier, directorul Agenției de Informații pentru Apărare (DIA)

"Armata rusă este o amenințare existențială pentru Statele Unite", a declarat generalul Scott Berrier, directorul Agenției de Informații pentru Apărare (DIA), potrivit CNN.

Berrier a declarat că Rusia îşi foloseşte armata pentru a-şi menține influența asupra statelor aflate la graniţelor sale pentru a concura cu SUA.

Moscova continuă să investească în forțele sale nucleare strategice și astfel reprezintă amenințare pentru Statele Unite.

Comentariile lui Berrier vin în contextul unor relaţii tot mai tensionate între Rusia și SUA. SUA au impus noi sancțiuni împotriva Moscovei la începutul acestei luni din cauza intervenției sale în alegerile prezidențiale americane din 2020, a atacului cibernetic SolarWinds și a ocupației sale în curs și a încălcării drepturilor omului în Peninsulă Crimeea.

G Ad:

Referitor la capabilităţile Rusiei în materie de arme nucleare strategice, trebuie precizat că declaraţiile lui Berrier vin la scurt timp după ce un raport al Congresului SUA, publicat recent, a arătat că Rusia și China dețin deja rachete hipersonice care, cel mai probabil sunt armate cu focoase nucleare. 

Statele Unite au urmărit activ dezvoltarea armelor hipersonice - care se deplasează la viteze de cel puțin Mach 5 - ca parte a unui program început în anii 2000.

Finanțarea pentru armele hipersonice a fost relativ mică în trecut; cu toate acestea, atât Pentagonul, cât și Congresul au arătat un interes tot mai mare pentru dezvoltarea și implementarea cât mai rapidă a sistemelor hipersonice.

Acest lucru se datorează, în parte, interesului tot mai mare față de aceste tehnologii dezvoltate atât de Rusia cât și de China, ambele având o serie de programe de armament hipersonic și probabil dețin arme hipersonice operaționale - potențial armate chiar și cu focoase nucleare.

Majoritatea armelor din programul hipersonic al SUA, spre deosebire de Rusia și China, nu sunt concepute pentru a fi utilizate cu focos nuclear. Ca urmare, armele hipersonice americane vor necesita probabil o mai mare acuratețe și din punct de vedere tehnic vor fi mai dificil de dezvoltat decât sistemele chineze și ruse echipate cu armament nuclear.

Pentru anul 2021 Pentagonul a solicitat, pentru toate cercetările legate de dezvoltarea programului hipersonic, 3,2 miliarde de dolari - în creștere față de 2,6 miliarde de dolari în 2020.

Federația Rusă susține că este singura țară din lume care deține rachete hipersonice. 

Rușii susțin că au dezvoltat și testat deja cu succes rachete hipersonice Avangard și Kinzhal. În 2019 Vladimir Putin spunea că Rusia este singura ţară din lume care deține rachete hipersonice, precizând că e prima oară când Moscova conduce o astfel de ”cursă” a înarmării cu Occidentul.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Aviația israeliană a bombardat iar Fâșia Gaza după un atac cu baloane incendiare (Video)
Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro