Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Şeful SRI va fi audiat în Parlament. Hellvig, convoacat pentru a elucida declaraţiile preşedintelui în legătură cu Ţinutul Secuiesc
02 mai 2020 / 20:55
Eduard Hellvig, şeful SRI, va fi chemat în Parlament, marți, să dea explicații după ce președintele Românie, Klaus Iohannis, a spus că PSD şi UDMR au făcut un pact pentru înstrăinarea Ardealului.

Vicepreședintele Comisiei SRI, Marian Cucșa îl cheamă la audieri pe directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig. Marian Cucșa consideră că este important să se știe dacă există înțelegeri secrete legate de cedarea Ținutului Secuiesc. Decizia vine după declarația președintelui României, Klaus Iohannis îl legătură cu acest subiect.

,,În calitate de vicepreședinte al Comisiei de Control a activității Serviciului Român de Informații din Parlamentul României, am descis să-l convoc marți la audieri pe directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Consider că este foarte important să facem lumină în cazul declarațiilor făcute de președintele Klaus Iohannis, legate de presupuse înțelegeri secrete despre cedarea Ținutului Secuiesc. Declarația șefului statului a sunat mai mult a denunț, așa că e chiar obligația noastră să verificăm dacă cele spuse de Klaus Iohannis corespund realității. În funcție de rezultatul verificărilor, vom propune și măsuri", a scris pe pagina sa de Facebook, vicepreședintele Comisiei de Control a SRI, Marian Cucșa.

„Voi propune audierea directorului SRI pentru ziua de marţi. Să aducă lămuriri în ceea ce priveşte declaraţiile preşedintelui despre posibila înţelegere între lideri politice sau partide politice şi lideri din Ungaria, despre vânzarea Ardealului”, a declarat Marian Cucşa, vicepreşedintele Comisiei de Control a SRI.

Vicepreşedintele comisiei de control a activității SRI este de părere că şi Gabriel Vlase, şeful SIE, ar trebui audiat și el în Parlament.

„Ce vor face cei din comisia SIE nu pot să vă spun, domnul Weber poate să vă spună mai multe detalii, dar vă spun că şi ei ar trebui să-l audieze pe domnul Vlase", a mai spus Marian Cucşa.

Chemarea lui Hellvig vine după ce Klaus Iohannis a acuzat înţelegeri ascunse între PSD, UDMR şi lideri politici de la Budapesta privind „vânzarea" Ardealului către Ungaria, după ce Camera Deputaților a adoptat tacit proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc..

„PSD-ul a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. PSD-ul, marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor", a susținut Iohannis.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
România deține cel mai performant avion de calibrare a echipamentelor de radionavigație
Un nou lot de ajutor militar american pentru Ucraina
Materiale sanitare din Qatar aduse cu o aeronavă militară
Pentagonul include Israelul în Comandamentul său militar pentru Orientul Mijlociu
Iranul a început desfășurarea exercițiului militar "Marele Profet-15"
Franţa, Marea Britanie şi Germania cer Iranului să renunţe imediat la producerea de uraniu metalic
Prin retragerea Moscovei din "Cer deschis" NATO pierde o sursă de informare asupra forţelor militare ale Rusiei
Cândva România construia camioane militare DAC. Roman SA, o umbră a fabricii de altădată, speră la un contract din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro