Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Şeful Statului Major al Apărării, la reuniunea Comitetului Militar al UE
10 iul, 18:15
Şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a participat, miercuri şi joi, la reuniunea Comitetului Militar al Uniunii Europene (EUMC) de la Bruxelles, în formatul şefilor Apărării, la care s-a evaluat rezilienţa UE în acţiunile de limitare a răspândirii COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale între "lecţiile învăţate" din acest proces s-a desprins necesitatea existenţei unei structuri eficiente de comandă-control şi sprijin a UE, bazată pe funcţionarea unui sistem adecvat de comunicaţii şi informatică. Între subiectele aflate pe agenda reuniunii s-a numărat şi tema migraţiei. "Anticiparea fenomenului migratoriu şi cunoaşterea rutelor utilizate de către fluxurile de migranţi către Europa îmbunătăţesc mecanismele de răspuns la criză ale Uniunii Europene", precizează sursa citată.

De asemenea, şefii Apărării au stabilit că implicarea altor organizaţii internaţionale, în special ONU şi Uniunea Africană, pentru asigurarea securităţii pe continentul african amplifică nivelul de îndeplinire a misiunilor europene de instruire militară din Republica Centrafricană, Mali şi Somalia, se arată în comunicat.

În privinţa elaborării unui instrument de orientare strategică în planul analizei ameninţărilor, generalul-locotenent Daniel Petrescu a subliniat importanţa corelării acestui instrument cu strategiile care definesc funcţionarea Uniunii Europene, dar şi cu orientarea strategică a NATO. Totodată, a susţinut că direcţia principală de efort în domeniul cooperării UE-NATO este întărirea capacităţilor de apărare şi securitate ale Uniunii Europene în strânsă complementaritate cu procesele similare din cadrul Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic.

În cadrul EUMC, şefii Apărării din ţările UE discută analizele militare pregătite de Statul Major al Uniunii Europene (EUMS), prezintă puncte de vedere şi armonizează poziţiile naţionale, propunând cursuri de acţiune în domeniul apărării şi securităţii comune europene. 

Citește și: Ministrul german al Apărării: Pandemia de COVID-19, o oportunitate pentru cooperarea în UE

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

E oficial: Aerostar Bacău devine Centru de Mentenanţă pentru F-16
Klaus Iohannis a promulgat 'Legea veteranilor'. Beneficiile de care vor dispune militarii români din teatrele de operații
Experți ruși: Încetarea Tratatului START ar putea însemna un dezastru nuclear global
Sondaj: Nemţii sunt de acord cu retragerea trupelor americane şi vor retragerea totală a arsenalului nuclear din Germania
Un nou schimb de prizonieri în estul Ucrainei, preconizat peste câteva săptămâni
România îşi reafirmă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei
Coreea de Sud a prezentat un radar care poate detecta și urmări peste 1.000 de ținte simultan
Centrala nucleară din Belarus a fost încărcată pentru prima dată cu combustibil nuclear. Chiar înaintea alegerilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro