Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Şeful Statului Major al Apărării, la reuniunea Comitetului Militar al UE
10 iul 2020 / 18:15
Şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a participat, miercuri şi joi, la reuniunea Comitetului Militar al Uniunii Europene (EUMC) de la Bruxelles, în formatul şefilor Apărării, la care s-a evaluat rezilienţa UE în acţiunile de limitare a răspândirii COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale între "lecţiile învăţate" din acest proces s-a desprins necesitatea existenţei unei structuri eficiente de comandă-control şi sprijin a UE, bazată pe funcţionarea unui sistem adecvat de comunicaţii şi informatică. Între subiectele aflate pe agenda reuniunii s-a numărat şi tema migraţiei. "Anticiparea fenomenului migratoriu şi cunoaşterea rutelor utilizate de către fluxurile de migranţi către Europa îmbunătăţesc mecanismele de răspuns la criză ale Uniunii Europene", precizează sursa citată.

De asemenea, şefii Apărării au stabilit că implicarea altor organizaţii internaţionale, în special ONU şi Uniunea Africană, pentru asigurarea securităţii pe continentul african amplifică nivelul de îndeplinire a misiunilor europene de instruire militară din Republica Centrafricană, Mali şi Somalia, se arată în comunicat.

În privinţa elaborării unui instrument de orientare strategică în planul analizei ameninţărilor, generalul-locotenent Daniel Petrescu a subliniat importanţa corelării acestui instrument cu strategiile care definesc funcţionarea Uniunii Europene, dar şi cu orientarea strategică a NATO. Totodată, a susţinut că direcţia principală de efort în domeniul cooperării UE-NATO este întărirea capacităţilor de apărare şi securitate ale Uniunii Europene în strânsă complementaritate cu procesele similare din cadrul Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic.

În cadrul EUMC, şefii Apărării din ţările UE discută analizele militare pregătite de Statul Major al Uniunii Europene (EUMS), prezintă puncte de vedere şi armonizează poziţiile naţionale, propunând cursuri de acţiune în domeniul apărării şi securităţii comune europene. 

Citește și: Ministrul german al Apărării: Pandemia de COVID-19, o oportunitate pentru cooperarea în UE

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
România deține cel mai performant avion de calibrare a echipamentelor de radionavigație
Un nou lot de ajutor militar american pentru Ucraina
Materiale sanitare din Qatar aduse cu o aeronavă militară
Pentagonul include Israelul în Comandamentul său militar pentru Orientul Mijlociu
Iranul a început desfășurarea exercițiului militar "Marele Profet-15"
Franţa, Marea Britanie şi Germania cer Iranului să renunţe imediat la producerea de uraniu metalic
Prin retragerea Moscovei din "Cer deschis" NATO pierde o sursă de informare asupra forţelor militare ale Rusiei
Cândva România construia camioane militare DAC. Roman SA, o umbră a fabricii de altădată, speră la un contract din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro