Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Senator rus: Prezența în creștere a NATO în Marea Neagră și Marea Baltică este periculoasă
09 oct, 13:20
Prezența în creștere a NATO și a SUA în Marea Neagră și Marea Baltică este periculoasă, fiind astfel necesar să se stabilească regulile cu privire la activitatea în aceste regiuni, a declarat marți președintele Comisiei temporare pentru politica informațională și comunicații a Consiliului Federației Ruse, Alexei Pușkov, preluat de agenţia rusă de presă TASS.
Nave militare NATO navigând în Marea Neagră

Vorbind in cadrul forumului de la Minsk "European security: Stepping back from the brink," Pușkov a spus: ,,Vedem că astăzi se elaborează planurile de creștere a prezenței NATO în Marea Neagră, iar manevre active sunt efectuate nu departe de Kaliningrad. Au fost incidente când avioanele militare rusești au zburat destul de aproape de navele de război NATO. Aceasta este o situație destul de periculoasă. "

Senatorul a subliniat că Moscova trebuie să fie de acord cu NATO cu privire la regulile de comportament în aceste regiuni. 

„Dacă am putut să fim de acord cu americanii în Siria, atunci nu văd niciun motiv care să ne împiedice să ajungem la un acord cu SUA în regiunea Marii Baltice și Marii Ne agre”.

Pușkov a ţinut să sublinieze că până nu de mult Alianța Nord-Atlantica nu avea o activitate militară atât de sporită în Marea Neagră şi Marea Baltica. În trecut, Rusia și NATO obișnuiau să se înțeleagă cu privire la o activitate cât mai atentă în aceste ape, apoi situația s-a schimbat după criza din Ucraina, a subliniat el.

Pușkov a amintit că Rusia și SUA au convenit asupra prevenirii incidentelor aeriene în Siria

,,Având în vedere că aeronavele rusești și cele americane sunt acolo, am luat o decizie pentru a preveni eventuale incidente. Din păcate, nu avem acorduri similare cu Alianța Nord-Atlantică privind Marea Baltică și Marea Neagră", a spus acesta.

Amploarea prezenței navelor de război ale SUA și NATO în Marea Neagră este neclară, a menționat Pușkov. 

Alexei Pușkov este de părere că o prezenta mai sporită a NATO în Marea Neagră se datorează evenimentului din noiembrie 2018 din strâmtoarea Kerci. Acesta a făcut ce ştie mai bine, susţinand in cadrul formului de la Minsk retorica Kremlinului cu privire la faptul că forţele navale ucrainene sunt vinovate de producerea evenimentului pentru că au intrat în apele teritoriale ale rusiei, fiind de fapt o provocare la adresa Rusiei.

Ştiri Recomandate

Trupele britanice din Estonia primesc mesaje de amenințare. Oficialii britanici suspectează Rusia
Lituania înlocuiește elicopterele sovietice Mi-8 cu UH-60M Black Hawk
Soldații US Army retrași din Siria vor ajunge în Irak
China’s Energy Ambitions Set to Shake Up Russian Arctic
Turcia și forțele kurde se acuză reciproc de încălcarea armistițiului
Trump, discuție cu Erdogan după ce Turcia a continuat operațiunea împotriva kurzilor
EXCLUSIV
Geopolitics work in favour of Putin’s favor
Acord între Guvernul României și industria de apărare pentru finanțarea și sprijinirea industriei autohtone