Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Separatiștii din Donbas organizează rețele de recrutare în Europa. Un alt mercenar pro-rus a fost arestat în Italia
Carabinierii italieni au arestat, joi, 6 mai, un tânăr de 28 de ani din Messina care a luptat ca mercenar pentru forțele armate pro-ruse și separatiste din conflictul din Ucraina. Ordinul de arestare a fost executat cu sprijinul carabinierilor din Messina și Lodi.

Investigațiile au avut loc în ultimele două orașe ale familiei tânărului de 28 de ani, în Messina și Lodi. Bărbatul reținut a împărtășit activitățile sale militare cu anturajul său pe rețelele de socializare pentru a recruta noi luptători. Mai exact, potrivit investigațiilor de presă, unele persoane i-ar fi cerut sfaturi și instrucțiuni pentru a întreprinde aceeași experiență militară.

Bărbatul fusese recrutat în Italia și, din 2016, a luptat în Donbas. Forțele de ordine italiene efectuează investigații pentru a monitoriza ceea ce pare a fi o structură organizată pentru recrutarea mercenarilor atât italieni, cât și străini, pentru a participa la confruntările din Ucraina, cu scopul de a îi integra în rândurile milițiilor separatiste pro-ruse în regiunea Donbas, situată în estul Ucrainei.

Potrivit carabinierilor, este probabil ca în spatele organizației criminale să existe structuri care ar fi facilitat și susținut, inclusiv din punct de vedere economic, activitățile mercenare în Ucraina. Mercenarii ar proveni din diferite țări și ar fi fost recrutați și pe rețelele de socializare. Potrivit unor surse din anchetă, mediatorul structurii criminale care se ocupă cu angajarea cetățenilor italieni este Andrea Palmieri din Livorno, care este căutat de autoritățile italiene.

În timpul investigațiilor, lansate în 2019 și coordonate de organele judiciare din Messina, sub îndrumarea procurorului Maurizio de Lucia, forțele de ordine au monitorizat fluxurile financiare internaționale și datele furnizate de Facebook. Acest lucru a făcut posibilă documentarea activităților de luptă nelegitime desfășurate de tânărul din Messina.

G Ad:

Este important de amintit că, pe 3 iulie 2019, Tribunalul din Genova a condamnat trei mercenari care participaseră la confruntările din Donbas alături de forțele separatiste ale autoproclamatei Republici Populare Donețk și Lugansk. Antonio Cataldo în vârstă de 35 de ani, Olsi Krutani în vârstă de 39 de ani și Vladimir Verbitsky în vârstă de 26 de ani au fost condamnați pentru "recrutarea și desfășurarea de acțiuni militare ilegale în favoarea unui stat străin". Investigațiile din 2019 au arătat că mercenarii primeau între 300 și 400 de euro pe lună pentru a participa la conflictul din estul Ucrainei.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Aviația israeliană a bombardat iar Fâșia Gaza după un atac cu baloane incendiare (Video)
Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro