Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Serbia apără donația blindatelor BRDM-2 din Rusia și arată cu degetul către SUA
12 sep 2019 / 13:54
Președintele sârb Aleksandar Vucic a vorbit despre înzestrarea armatei Serbiei și a făcut referire la transferul de tehnică militară primită din Rusia.
Blindat BRDM-2. Sursă foto: Strategic Bureau of Information

Aleksandar Vucic a făcut aceste declarații în cursul săptămânii trecute, în contextul exercițiului militar sârbo-chinez BEGEJ 2019.

Președintele Serbiei a precizat că din pricina poziției geografice a țării sale și a faptului că Serbia este un stat neutru din punct de vedere militar, Belgradul „nu poate aștepta ajutor de la nimeni”, potrivit Ministerului Apărării de la Belgrad.

„Trebuie să fim suficienți de puternici pentru a proteja țara noastră împotriva oricărui potențial agresor”, a adăugat Vucic care a făcut apoi referire la cele 10 blindate BRDM-2 pe care Serbia le-a primit de la Rusia, arătând cu degetul SUA care livrează sute de blindate MRAPS Albaniei, stat cu care Belgradul are tensiuni majore în urma conflictului din Kosovo.

 

Vucic arată cu degetul către SUA

 

„În aceste condiții în care se cheltuiesc sume uriașe de bani iar NATO oferă o mulțime de cadouri către unele state din regiune, ei îmi spun despre cele zece blindate BRDM pe care le-am primit de la Armata Rusiei. Asta în timp intenționează să livreze 60 de vehicule de luptă Bradley și au donat 220 de vehicule MRAPS”, a precizat președintele Vucic, făcând referire clară la SUA și Albania.

Președintele Serbiei a mai subliniat că Armata Serbiei este în prezent „mai puternică ca niciodată”, dar nu suficient de puternică, lucru care se va întâmpla în viitor.

În luna aprilie a acestui an Statele Unite au donat Albaniei 37 de vechicule rezistente la mine MRAP. Donația face parte dintr-un număr de 248 de vehicule care vor fi donate Forțelor Armate albaneze de către guvernul SUA. Înainte de vehiculele MRAP, SUA au mai donat Albaniei vehicule militare Humvee.

Albania a aderat la NATO pe data de 1 aprilie 2009 împreună cu Croația.

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Lupii Războinici (I). Xi, între o decizie ce amintește de Tiananmen și cruciada lui Trump
Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale
BREAKING NEWS
Premierul Orban cere MApN o anchetă la Romarm după ce producția de măști românești a fost oprită
EXCLUSIV
Cristian Diaconescu nu crede în transferul armelor nucleare ale SUA în Polonia. 'Varșovia ar deveni vulnerabilă în fața Rusiei'
Armata română. Pierderile României în teatrele de operații, după 1990
Peste o sută de ambarcațiuni de viteză au intrat în dotarea Forțelor Navale din Iran
SUA oferă un nou ajutor militar Armatei Ucrainei în războiul cu forțele pro-ruse
Forțele GNA au declanșat ofensiva asupra regiunilor Qarizma și Ahya al-Barriya
SUA încetează derogările privind cooperarea nucleară cu Iranul. Teheranul spune că nu e afectat