Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sistemele THAAD din Emirate primesc mentenanță de la Lockheed Martin
18 ian, 21:12
Pentagonul, prin Agenția de Apărare Antirachetă, a acordat un contract pe cinci ani către Lockheed Martin Space pentru întreținerea și suportul tehnic al sistemelor THAAD ale Emiratelor Arabe Unite.

Pentagonul a încheiat un contract de 254,7 milioane de dolari cu Lockheed Martin Space pentru a furniza servicii de întreținere și suport tehnic pentru două baterii de rachete THAAD (Terminal High Altitude Area Defense). Contractul cu preț fix, valabil până în ianuarie 2026, se derulează în cadrul programului de asistență The Foreign Military Sales (FMS), prin care Departamentul de Stat a SUA a decis vânzarea directă a două sisteme THAAD, către Emiratele Arabe Unite.

Conform ofertei, serviciile de mentenanță și suport tehnic ale Lockheed Martin către Emiratele Arabe Unite se vor executa în Statele Unite și vor include, printre altele: managementul logisticii, baza de date a produselor, instruire, reparațiile rachetelor, program de supraveghere a rachetelor pe teren, transmite Americanmachinist.

THAAD este un sistem de apărare antirachetă conceput pentru a distruge rachetele balistice cu rază scurtă, medie și intermediară de acțiune prin interceptarea lor în timpul coborârii sau reintrării în atmosferă. Lockheed a fabricat numeroase sisteme THAAD din 2008 pentru implementarea pe teritoriul SUA și în alte locații strategice precum: Arabia Saudită, Israel, Koreea de Sud sau Japonia.

Sistemul THAAD a fost desfășurat și în România, în 2019, între lunile aprilie și septembrie, în perioada în care sistemul antirachetă de la Deveselu a trecut printr-un proces de mentenanţă conform planificării.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro