Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Sistemul Patriot a oprit un atac cu rachete asupra bazei Ain al-Assad din Irak
01 apr, 16:20
Sistemele de apărare împotriva rachetelor au interceptat un atac cu rachete lansate asupra bazei Ain al-Assad din vestul Irakului, care găzduiește trupele americane, a declarat o sursă a armatei irakiene, transmite agenția Anadolu.

Ofițerul irakian care a vorbit cu jurnaliștii în condiții de anonimat a spus că rachetele Patriot au interceptat două rachete lansate spre baza Ain al-Assad, la vest de orașul al-Ramadi.

Luni, Washingtonul a desfășurat sisteme Patriot de apărare împotriva rachetelor în bazele care găzduiesc trupele americane din Irak, în baza Ain al-Assad și baza Harir din Erbil. Recent, soldații americani din Irak au fost atacați cu rachete, lucru pe care Washingtonul l-a atribuit miliției susținute de iranieni din țară.

Până acum, Bagdadul nu a comentat despre desfășurarea a bateriilor de apărare Patriot.

După asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani în Irak, parlamentul irakian a cerut, în ianuarie, retragerea tuturor trupelor străine din Irak.

Ştiri Recomandate

Sistemele de rachete antiaeriene ruseşti Pantsir-S1 s-au dovedit a fi inutile, atât în Siria, cât şi în Libia (Foto/Video)
Forţele Aeriene ale țărilor membre NATO au efectuat în 2019 un număr de 290 de misiuni de interceptare a unor avioane rusești
Pandemia COVID-19 | O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale vor efectua o misiune în SUA
Ministrul chinez de externe: China şi Statele Unite sunt ''în pragul unui nou Război Rece''
Două submarine ruseşti au efectuat lansări de torpile în Marea Neagră
Kim Jong Un: Coreea de Nord îşi va întări capacitatea de "descurajare nucleară"
EXCLUSIV
Camioanele Iveco pentru Armată, produse în România? Îngrijorările industriei: Riscăm să fim puși în fața faptului împlinit
Retragerea SUA din Tratatul „Cer Deschis”. Dan Dungaciu: Perdanți sunt în primul rând europenii, nu Federația Rusă