Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Situaţia de securitate de la Marea Neagră, discutată de ministrul Apărării cu preşedintele fondator al The Heritage Foundation
02 dec 2021 / 16:54
Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a avut joi, 2 decembrie, o întrevedere cu președintele fondator al The Heritage Foundation, dr. Edwin J. Feulner.

Întâlnirea a prilejuit un schimb substanțial de opinii privind situația de securitate de la Marea Neagră. În acest context, a fost accentuat rolul NATO în consolidarea posturii de apărare și descurajare pe întregul flanc Estic aliat și al SUA, la nivel bilateral.

Oficialul român a accentuat importanța majoră a Summitului NATO de la Madrid, din iunie 2022, care va trebui să definească poziții aliate ferme și clare față de riscurile și amenințările cu care se confruntă Alianța, precum și exprimarea elocventă a importanței apărării colective.

Totodată, au fost evidențiate o serie de elemente de conexiune între viitorul Concept Strategic al NATO și Busola Strategică a Uniunii Europene, documente fundamentale al căror rol trebuie să fie întărirea relației transatlantice și asigurarea complementarității între cele două organizații.

Ministrul apărării naționale a apreciat activitatea esențială a The Heritage Foundation în întărirea relației bilaterale dintre România și SUA, reiterând disponibilitatea cooperării aprofundate cu acest think tank prestigios.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro